Rīgas biennālē pētīs leģendāro Tallinas džeza festivālu 1967. gadā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gustav German/Publicitātes

Trešdien, 8. augustā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle aicina vakaru pavadīt improvizētās dažādu mūzikas novirzienu skaņās. Plkst. 18.30 Kristapa Morberga rezidencē, Z.A. Meirovica bulvārī 12. Koncertā varēs dzirdēt divus brīvi domājošus mūziķus, veidojot spontānu skaņas un telpas izpēti, kas notiks Līnas Sības instalācijā. Mākslas darbs "Tallina - 1967", īpaši radīts Rīgas biennālei un savā projektā Līna Sība pēta Tallinas Starptautisko džeza festivālu, kas 1967. gada maijā notika Kalev sporta hallē, kā arī to, kā to atceras sabiedrība un kāda bijusi tā ietekme mūsdienās. 

Elīna Silova ir avangarda un folkmūzikas dziedātāja, komponiste, pianiste un improvizatore. Mācījusies gan Amsterdamā, gan Kopenhāgenā, šobrīd mūziķe dzīvo Dānijā. Latviešu publikas Elīna vairāk zināma kā “How Town” grupas dalībniece, ar ko izdevusi vairākus mūzikas albumus. 

Rūdolfs Macats ir viens no jaunajiem latviešu radošajiem mūziķiem. Vislabāk zināms kā pianists un komponists uz džeza un improvizētās mūzikas skatuves. 

Koncerta organizatori iesaka ierasties laicīgi, lai pirms koncerta iepazītu arī ekspozīciju.

Ieeja koncertā bez maksas, izstādē - ar derīgu biennāles biļeti.

Kā iepriekš ziņots, Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (Riga International Biennial of Contemporary Art - RIBOCA) ir vērienīga laikmetīgās mākslas izstāde, kas šogad norisinās pirmo reizi. Tajā piedalās 104 mākslinieki no dažādām pasaules valstīm, un tās ietvaros iespējams iepazīt 141 mākslas darbu 8 norises vietās Rīgā un Jūrmalā, kā arī pilsētvidē. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu