Jaunais Rīgas teātris noslēdz festivālu turneju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Rīgas teātris ar labiem panākumiem noslēdzis festivālu turneju, trīs mēnešu laikā piedaloties deviņos dažādos teātra festivālos.

Jaunais Rīgas teātris festivālu turnejā devās ar izrādēm "Garā dzīve", "Tālāk" un "Ledus".

Alvja Hermaņa iestudētā "Garā dzīve" saņēmusi divu festivālu galvenās balvas- "Grand Prix" balvu vienā no senākajiem un prestižākajiem Eiropas teātra festivāliem BITEF, kas 39. reizi notika Belgradā, un "Zelta lauru vainagu" par labāko iestudējumu Sarajevas 45. "Mess" festivālā. Žūrijas vērtējumā tika izcelta aktierspēles virtuozitāte un režijas daudzslāņainība, kas izrādi no sociāla dzīves komentāra paceļ līdz poētiskam vispārinājumam. Festivālā Jaunais Rīgas teātris ieguva arī skatītāju simpātiju balvu.

Aizvadīto mēnešu laikā Jaunā Rīgas teātra "Garā dzīve" ir spēlēta "Shauspielhaus Zürich", kas pieder nozīmīgākajiem teātriem vāciski runājošajā telpā un joprojām saistās ar tā bijušā mākslinieciskā vadītāja Kristofera Martēlera vārdu. Izrāde ir piedalījusies arī starptautiskajos festivālos Pilzenē, Belgradā, Zagrebā, Vroclavā, Sarajevā.

Vroclavas starptautiskais teātra festivāls "Dialog" konceptuāli izvēlējās vienkopus parādīt divus Alvja Hermaņa darbus – "Garo dzīvi" un "Tālāk". Abas izrādes atklāja festivālu un kļuva par pirmajām zīmēm indivīda identitātes un Eiropas kopīgās vērtību sistēmas meklējumos, uz ko bija orientēts festivāls.

Oktobrī "Tālāk" piedalījās jaunā teātra festivālā "Vie" Itālijā, kas pētīja virkni šodien aktuālu jautājumu gan no mākslas formas, gan saturiskā viedokļa.

Netradicionālākā festivālu pieredze veidojas izrādei "Ledus". Kolektīvais grāmatas lasījums ar iztēles palīdzību Rīgā atbilstoši vietas nosaukumam septembrī piedalījās pašmāju festivālā "Homo Novus", bet oktobrī ar aktieru Sandras Zvīgules un Gundara Āboliņa piedalīšanos notika Frankfurtes "Ledus" izrādes Romas teātra festivālā "Festival dei Teatri d''Europa 2005", kura dibinātājs ir slavenais režisors Džordžio Strēlers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu