Draudu vēstuļu epopeja Ketrīnai Zetai-Džounsai (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viss sākās, kad kopā ar neskaitāmajām fanu un pielūdzēju vēstulēm sāka pienākt arī citas, kurās nevis apliecināts aktrises talants, izskats un labās īpašības, bet gan draudēts viņai un viņas tuvajiem.

Draudu sākums

Kino Mekā Holivudā Ketrīnu Zetu–Džounsu (Ketrīna Feira un Zeta Džounsa ir aktrises vecmāmiņu vārdi) uzskata par izmanīgu, viltīgu, neapstādināmu, reizēm pat manipulatīvu un, pavisam noteikti — stūrgalvīgu aktrisi. Tieši šīs īpašības pievilcīgajai tumšmatei pavēra ceļu uz slavas virsotnēm, tieši tās palīdzēja iegūt lomas un konkurēt Holivudā, kur valda nežēlīga cīņa par vietu Slavas zālē. Turklāt Zeta–Džounsa dzimusi Lielbritānijā, un eiropiešiem ceļš līdz Holivudas smalkajām aprindām ir divkārt grūtāks. Taču patlaban neviens nevar vairs noliegt, ka Zeta–Džounsa ir tur, kur viņas īstā vieta, ka tieši aktrises talants viņu padarījis slavenu un bagātu. Iespējams, daudziem šķiet, ka nu Zetai–Džounsai vairs nav par ko raizēties, bet atpazīstamībai sabiedrībā ir arī ēnas puses, un šoreiz tās saistītas ar kādu sievieti, kas divus gadus radīja stresu Ketrīnas un viņas vīra kinoaktiera Maikla Duglasa ģimenē (starp citu, Maikls ir 25 gadus vecāks par Ketrīnu). Viss sākās, kad kopā ar neskaitāmajām fanu un pielūdzēju vēstulēm sāka pienākt arī citas, kurās nevis apliecināts aktrises talants, izskats un labās īpašības, bet gan draudēts viņai un viņas tuvajiem.

Vilks un jērs

Sākumā Ketrīnas ģimene vēstules uztvēra pat ar zināmu interesi un ironiju, domāja, ka kādam pusaudzim nav ko darīt brīvajā laikā, taču draudēšana ieilga. Parasts tīnis būtu licies mierā pēc dažu vēstuļu nosūtīšanas, bet šis "vēstuļu draugs" bija neatlaidīgs. Nezināmais "labvēlis" apsūdzēja "Oskara" balvas ieguvušo Zetu–Džonsu naudaskārē un mīlas romānā ar Holivudas aktieri, pārliecināto vecpuisi Džordžu Klūniju (Ketrīna un Džordžs kopā filmējās lentes "Oušena bandas" otrajā daļā, kas šīs apsūdzības padarīja ticamākas) un draudēja, ka aktrises nāve nebūs nekas salīdzinājumā ar to cilvēku nāvi, kuri krita par upuri sērijveida slepkavam, psihopātam Mensonam. Šādas vēstules pat cilvēkam ar dzelzs nerviem izsauktu aukstus drebuļus.

Drīz vien kļuva skaidrs, ka draudu vēstuļu rakstītājs vairāk interesējas par Maiklu, nevis Ketrīnu. Nepatīkamie incidenti kļuva arvien agresīvāki un intensīvāki: vēstules nomainīja telefona zvani, tika draudēts arī Maikla Duglasa vecākiem. Vispirms 87 gadus vecais Kirks un viņa sieva Anne saņēma zīmīti: "Es ceru, jūs zināt, ka mazulīte Ketrīna nenēsā sevī Maikla bērnu. Tas ir Džordža Klūnija — tikai pagaidiet un jūs paši to redzēsit jau aprīlī." Vēl abi vecāki tika "laipni" uzaicināts uz Ketrīnas Zetas–Džounsas bērēm, kas vairs neesot "aiz kalniem". Šai zīmītei sekoja vēl trīspadsmit citas, kā arī vairākas garākas vēstules un neskaitāmi telefona zvani. Jābrīnās, ka vecais pāris tam varonīgi tikuši pāri un viņiem nav radušās nopietnas veselības problēmas.

Pēc kāda laika anonīmais draudētājs pievērsās Zetas–Džounsas bijušajam mīļākajam — televīzijas programmu vadītājam Džonam Leslijam. Viņš saņēma šādu ziņu: "Tev jāpaziņo Ketrīnai: ja viņa sāpinās Maiklu, es noalgošu kādu, lai nogalina viņu [Ketrīnu]." Citā vēstulītē bija rakstīts īsi un kodolīgi: "Mēs nogalināsim Ketrīnu pavisam drīz." Vēl citā: "Es sagriezīšu Ketrīnu pa gabaliņam vien un izbarošu suņiem."

Nervu sabrukums

Draudi Ketrīnai un viņas vīram ilga aptuveni divus gadus, turklāt arī viņiem tuvi cilvēki vēstīja, ka saņēmuši anonīmus ziņojumus par Ketrīnas drīzo nāvi. Zeta–Džounsa bija tuvu nervu sabrukumam. Reizēm viņa vienkārši izplūda asarās neziņā par savu likteni. Tik ilga draudēšana nav nekāds joks, tas liecina, ka draudētājs ir mērķtiecīgs, zina, ko vēlas, un, iespējams, ir garīgi nelīdzsvarots — normāls indivīds tik ilgi nespīdzinātu citus.

Maikls bija norūpējies par sievas mentālo un emocionālo stāvokli. "Viņai izpaudās visi nervu sabrukuma simptomi. Viņa kļuva histēriska, reizēm pat nevarēja normāli sarunāties. Reizēm viņa ģība skābekļa trūkuma dēļ," sacīja satrauktais laulātais draugs. Ketrīna devusies pie ārsta, jo nervu spriedze, negulētās naktis un nemitīgais uztraukums bija darījis savu. Duglass uztraucās arī par bērniem (viņam ir divi bērni — Dilans Maiks un Kerija no Ketrīnas un dēls Kamerons no bijušās sievas Diandras Duglasas).

Draudu pastiprināšanās lika ģimenei padomāt par drošību, veikt nopietnus pasākumus, lai pasargātos no iespējamiem uzbrukumiem. Kad anonīmā persona jau draudēja noalgot slepkavu, Ketrīna un Maikls pasūtīja ložu necaurlaidīgus stiklus savam aptuveni divus miljonus latu vērtajam mājoklim. Pāris pat pajokoja, ka tagad mājas logus vairs neizsitīs arī golfa bumbiņas no kaimiņmājas, kuras saimnieki aizrāvušies ar šo sporta veidu.

Vajātājas gals

Policija pūlējās cilvēku iemīļoto kinozvaigžņu labā, un viņu darbs vainagojās ar panākumiem — pagājušā gada jūnijā anonīmo draudētāju arestēja. Tā izrādījās sieviete. Donete Naita atzinās, ka ir persona, kas gandrīz divus gadus draudējusi aktrisei. 35 gadus vecā afroamerikāņu izcelsmes sieviete atzinās, ka ir apsēsta ar Maiklu Duglasu un nespēj vienaldzīgi noraudzīties, kā Ketrīna bojā viņa dzīvi. Kā saka, mīlestībā un karā visi līdzekļi labi.

Drīz vien Naita sēdēja uz apsūdzēto sola tiesas zālē. Viņa tika apsūdzēta vajāšanā un krimināli sodāmu draudu izteikšanā — ASV par to var sodīt līdz pat 19 gadiem ieslodzījumā. Protams, ka Naitas advokāts centās izspēlēt visas kārtis un pārliecināt tiesu, ka Danete "nav pieskaitāma", tomēr tiesa pārliecinājās par pretējo. Apsūdzētajai tika piespriests viens miljons ASV dolāru drošības naudas, un tiesa turpinājās. Naita jau bija pavadījusi ieslodzījumā 600 dienas, kad pasludināja galējo spriedumu — trīs gadi cietumā. Lielāko daļu šī laika viņa jau bija pavadījusi aiz restēm, atlika vien daži mēneši.

Šķiet, ka Zetas–Džonsas un Duglasa vajātāja saņēmusi mācību — viņa uzrakstīja vēl vienu vēstuli Ketrīnai, apgalvodama, ka rūgti nožēlo padarīto. Naita atzinās, ka bija apjukusi mīlestības dēļ pret Maiklu. "Vēlos atvainoties par visām ciešanām. Ceru, ka vienu dienu tu man piedosi," rakstīja Naita. Uz šo vēstuli aktrise vien atbildēja: "Tas, ko tu izdarīji, paliks manī visu mūžu, es vienmēr būšu spiesta atskatīties pār plecu, vai mani kāds nevajā. Tu nekad nekļūsi slavena, pat šādi rīkojoties. Tu esi vienkārši noziedzniece.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu