Ellīgie laika apstākļi netraucē Vella kalpiem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par spīti ekstremālajiem laika apstākļiem, sestdien, 30. augustā, Bauskā mūziklu “Vella kalpi” apmeklēja 6000 skatītāju.

Pēc milzīgajām ovācijām uz skatuves kāpa arī īpašie goda viesi – leģendāro kinofilmu “Vella kalpi” un “Vella kalpi Vella dzirnavās” galveno lomu atveidotāji, kuri mūzikla varoņiem pasniedza “īsto” Rīgas atslēgu, kas izmantota slavenajās kinofilmās.

“Beidzot cilvēkiem atkal ir īsti svētki. Varena muzikāla izrāde, kuras tapšanā ieguldīts milzu darbs. Ja pat briesmīgais lietus, kas Bauskā gan stundu pirms izrādes mitējās, nespēja atturēt skatītājus no vēlmes apmeklēt mūziklu, tad tas jau vien ir lielisks pierādījums. Pati biju jauki pārsteigta par Cecīlijas lomu izrādē, jo spēlēju to filmā. Mūziklā Cecīlija ir galvenā varone, turklāt arī izrādes vienojošā motīva – mīlestības simbols. Sigita Jevgļevska šo lomu nospēlē brīnišķīgi,” pēc izrādes noskatīšanās atzina aktrise Ingrīda Andriņa.

Kā jau iepriekš tika ziņots, mūzikla organizatori ir izsludinājuši savdabīgu sacensību starp pilsētām, kurās notiks izrāde. Pilsētā, kurā “Vella kalpus” noskatīsies visvairāk skatītāju, nākamajā vasarā notiks pirmizrāde “Izklaides producentu apvienības 7” 2006. gada vasaras brīvdabas iestudējumam. Pēc divām izrādēm šobrīd līderos ir Kuldīga ar 7000 apmeklētājiem.

Lai mazinātu rindas pie ieejas izrāžu norises vietās, organizatori aicina apmeklētājus biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs (www.bbb.lv). Nākamā “Vella kalpu” izrāde notiks piektdien, 5.augustā Saulkrastu estrādē. Pēc tam “Vella kalpi” dosies uz Alūksni (6.augustā), Smilteni (19.augustā), Rēzekni (20.augustā), Liepāju (27.augustā) un Jelgavu (2.septembrī). Ārpus izrāžu tūres 28. augustā notiks “Vella kalpu” izrāde Ogrē pilsētas svētku ietvaros.

Mūzikla organizatori lūdz izrāžu apmeklētājus ar sapratni uztvert to, ka skatītāju sēdvietas ir pārpildītas. “Mēs esam gandarīti par cilvēku lielo atsaucību, taču, lai kā arī vēlētos, estrādes pārbūvēt nevaram un šobrīd mainīt izrāžu norises vietas nav iespējams. Darām, kas ir mūsu spēkos, lai milzīgās apmeklētības apstākļos nodrošinātu labu skaņas kvalitāti. Blakus skatuvei esam novietojuši ekrānu labākai redzamībai,” skaidro mūzikla izpildproducents Andis Kvēps.

Jauno „Vella kalpu” režisori ir Voldemārs Šoriņš un Valdis Pavlovskis. Horeogrāfi – Lilija un Edgars Lipori. Scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, tērpu māksliniece – Estere Pumpura. Lomās – dažādu paaudžu populāri aktieri un mūziķi: Intars Rešetins (Andris), Artis Robežnieks (Pēteris), Jānis Kirmuška (Ērmanis), Ieva Puķe vai Aīda Ozoliņa (Rūta), Zane Burnicka (Anna), Chilli (Lēne), Sigita Jevgļevska (Cecīlija), Juris Hiršs (Hermans Samsons), Zane Jančevska (Priore), Margarita Vilcāne vai Anna Šteina (Ģertrūde), Gunārs Placēns (Niklāvs Eke), Jolanda Suvorova (Čigāniete), Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Līga Robežniece, Cash (Rīdzinieki), Juris Gornavs (Daniels Rebuss), Normunds Rutulis (Svens Horns), Valdis Pavlovskis (Gustavs Ādolfs), Katrīne Pasternaka (Rīgas uzticības atslēga), Līga Priede (Rīgas mīlestības atslēga) un folkloras grupa “Vilki” (karakalpi). Līdz ar pirmizrādi “Izklaides producentu apvienība 7” sadarbībā ar ierakstu kompāniju “Platforma Records” klajā laidusi arī dubultalbumu – izrādes soundtreku, kurā dzirdama Rīgas skaņu ierakstu studijā tapusī mūzikla CD versija. Izrāžu norises vietās dubultdisks un suvenīrbuklets par izrādes tapšanas gaitu nopērkams par īpašu cenu – 4 latiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu