"Live 8" koncerti visā pasaulē (5)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā miljons cilvēku sestdien apmeklējuši koncertus "Live 8", kas notika vairākās pasaules valstīs un kuru nolūks bija pirms nākamnedēļ gaidāmā G8 samita pievērst "lielā astoņnieka" valstu līderu un visas pasaules uzmanību katastrofālajai nabadzībai Āfrikā.

Vairāk nekā 26 miljoni cilvēku no visas pasaules sestdien pa mobilajiem tālruņiem nosūtīja teksta īsziņas, lai paustu atbalstu "Live 8", paziņoja organizētāji. Viņi pieļāva, ka līdz pat diviem miljardiem cilvēku koncertus bija klausījušies radio.

Īru rokmūziķa Boba Geldofa rīkotais 10 koncertu maratons sestdien sākās ar koncertu Japānas galvaspilsētā Tokijā.

Koncerti sestdien notika arī Berlīnē, Johannesburgā, Londonā, Kornvolā Anglijas dienvidrietumos, Maskavā, Parīzē, Romā, Filadelfijā un Berī Kanādā.

Koncertos piedalījās vairāki simti mūzikas zvaigžņu, tostarp U2, R.E.M., Madonna, Meraija Kerija, "Coldplay", "Pink Floyd", "Destiny''s Child", Bjorka, Stīvijs Vonders, P. Diddy, Jay-Z, Braiens Vilsons, Kriss de Burgs, Nīls Jangs, Braiens Adamss, "Motley Crue", "Pet Shop Boys" un "The Cure".

Geldofs pauda vēlmi, lai G8 valstu līderi trešdien samitā Skotijā atbalsta nabadzīgo Āfrikas valstu parādu norakstīšanu un ekonomiskās palīdzības sniegšanu šīm valstīm.

"Jāpanāk, lai tie astoņi vīri vienā telpā novērš to, ka galējas nabadzības dēļ Āfrikā katru dienu mirst 30 000 bērnu," teikts "Live 8" interneta mājaslapā.

Koncertos notiekošajam varēja sekot ne tikai ar televīzijas un radio pārraižu palīdzību, bet arī internetā un mobilajos telefonos.

1985. gadā Geldofs sarīkoja labdarības koncertus "Live Aid", kuros tika vākti līdzekļi badacietējiem Āfrikā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu