Brīvdienās bērnus priecēs "Berimora kino" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolēnu brīvdienās no 14. līdz 20. martam Rīgas Kongresu nama Mazajā zālē notiks IV starptautskais bērnu kino festivāls BERIMORA KINO.

Tradicionāli programmā bērniem vecumā no 7 līdz 14 gadiem iekļautas filmas no Ziemeļvalstīm un šogad arī no Vācijas. Festivāla noslēgumā - studijas "Animācijas brigāde" pirmizrādes!

"Fia un klauni" (Fia og klovnene)

Elsa Kvamme, Norvēģija, 2003, 103 min iesakām no 3. klases

Astoņgadīgā Fia domā, ka visi ir klauni. Izņemot viņu, viņas mammu ... un Bustriku. Uzaugusi nedaudz ačgārnā pasaulē, Fia bieži vien ir bijusi mamma pati savai allaž jautrajai mammai. Te kādu dienu abas apmeklē policijas darbinieki, jo viņus interesē Fias īpatnējie dzīvošanas apstākļi. Nonākot audžuvecāku aizgādībā, Fias dzīve krasi mainīsies. Par laimi, Fia ir atradusi sabiedroto - triku meistaru un klaunu Bustriku, kurš uzrodas, kad vien Fiai ir vajadzīga palīdzība.

2-dien, 15. martā, 14:00 4-dien, 17. martā, 18:00 6-dien, 19. martā, 16:00

"Turp un atpakaļ" (Tur och retur)

Ella Lemhagen, Zviedrija, 2003, 88 min iesakām no 3.klases

Kārtējā nedēļas nogale, kad bērni, kuru vecāki ir šķīrušies, kravā somas un pošas ceļā no mammas pie tēta vai otrādi. Arī Jūlijai un Martinam stāv priekšā šis ne visai patīkamais pārlidojums. Bet lidostas uzgaidāmajā telpā, atskārtuši, ka abi ir līdzīgi kā ūdens lāses, viņi apmainās vietām, un viss apvēršas kājām gaisā. Pēkšņi Martins attopas tēlojam meiteni Zviedrijas dienvidos, bet Jūlija lūko tikt skaidrībā ar savu puicisko identitāti ziemeļos.

1-dien, 14. martā, 18:30 atklāšana 4-dien, 17. martā, 14:00 7-dien, 20. martā, 16:00

"Nekrietneļi" (Mogunger)

Giacomo Campeotto, Dānija, 2003, 85 min iesakām no 3.klases

Divpadsmit gadus vecais Džordžs ir “jauniņais” starp Ābeļdārza mājokļu kompleksa iemītniekiem. Viņu un citus bērnus terorizē ļaunīgais pārvaldnieks J.B. Džordžs sākotnēji ir autsaiders, līdz atklāj sevī līdera spējas. Galu galā arī pārējie bērni viņam pievienojas, lai kopīgi izprātotu, kā nolikt pie vietas J.B. Pārsteidzošajos notikumos iesaistās policija, kura tomēr netiek galā... tad situāciju glābj Džordža nešpetno knēveļu banda.

3-dien, 16. martā, 14:00 5-dien, 18. martā, 16:00 7-dien, 20. martā, 18:30 noslēgums

"Olsenu banda juniori dodas zem ūdens" (Olsenbanden Jr. gar under vann)

Arne Lindtner Naess, Norvēģija, 2003, 95 min iesakām no 2.klases

Egons ilgojas pēc savas ģimenes. Kad kādu dienu bērnunamā ierodas bagāts pāris izvēlēties bērnu, Egons prot sevi pasniegt labāk par citiem un tiek adoptēts. Lai nu kā, drīz Egons izdibina, ka jaukais pāris nemaz nav tie, par ko uzdodas. Atklājas, ka viņi meklē Otrā pasaules kara laikā nogrimušā zemūdenē apslēptos dārgumus, un grasās talkā ņemt arī Egonu. Taču Egons grib šos dārgumus sev. Un viņam ir plāns.

2-dien, 15. martā, 16:00 5-dien, 18. martā, 14:00 7-dien, 20. martā, 14:00

"Seržants Pipars" (Sergeant Pepper)

Sandra Nettelbeck, Vācija, 2004, 98 min iesakām no 1.klases

Feliksa vecāki ir noraizējušies, jo sešgadīgais puika tā vietā, lai spēlētos ar citiem bērniem, visu dienu slēpjas tīģera kostīmā un uz savu dzimšanas dienu ielūdz vienīgi bruņurupuci. Viss mainās dienā, kad Felikss sastop Seržantu Piparu – suni, kurš no sava iepriekšējā saimnieka mantojis milzu bagātību un ir apveltīts ar unikālu spēju – sarunāties ar bērniem, kuri tic brīnumiem. Par sodību Pipara bijušā saimnieka pēcteči grib viņu nogalināt, lai iegūtu dāsno mantojumu, bet Felikss nu ir gatavs novērtēt īstu draudzību un kopā ar savu vecāko māsu palīdzēt Piparam tikt galā ar likstām.

1-dien, 14. martā, 14:00 3-dien, 16. martā, 16:00 6-dien, 19. martā, 14:00

"Roku dzelžu pavēlnieks" (Kahlekuningas)

Arto Koskinen, Somija, 2003, 90 min iesakām no 5.klases

Ir septiņdesmitie gadi. Somijas pilsētiņā Tornio netālu no Somijas robežas, divpadsmitgadīgais Esko, uzrāpies uz dzelzceļa tilta margām, gatavojas izpildīt sarežģītāko Harija Hudini triku – roku dzelžos saslēgtam lēkt no tilta ūdenī. Uz brūkošās ģimenes fona tas varētu izskatīties pēc pašnāvības mēģinājuma ... bet drīz Esko spiests atskārst, ka aizbēgt no realitātes nav iespējams un ka visgrūtākais ir būt patiesam pret sevi un citiem.

2-dien, 15. martā, 18:00 4-dien, 17. martā, 16:00 6-dien, 19. martā, 18:00

"Sauc mani vienkārši par Akselu" (Kald mig bare Aksel)

Pia Bovin, Dānija, 2003, 85 min iesakām no 4.klases

Nav viegli būt desmitgadīgam dāņu puikam Akselam un kopā ar mammu un māsu dzīvot kādā piepilsētas daudzdzīvokļu masīvā, kamēr stilīgie musulmaņu džeki valkā zelta kaklarotas, brauc smalkās mašīnās un pa brīdim izspļauj kādu gudrību citiem nesaprotamajā arābu mēlē. Tāpat nav viegli rudens brīvlaikā, kad esi cerējis doties izbraukumā ar tēti, apmeklēt pēcskolas klubiņu, kur kopā ar meitenēm Anniku un Fatimu jāpiedalās dziedāšanas konkursā.

1-dien, 14. martā, 16:00 3-dien, 16. martā, 18:00 5-dien, 18. martā, 18:00

NOSLĒGUMĀ PIRMIZRĀDES:

"Skudrulauva"

[Dace Rīdūze, Latvija 2004, 13 min]

Pirmā skolas diena. Apgūt kukaiņu pasaules zinības skolotājas Skudras vadībā dodas gan mazais muzikants Sienāzītis, gan nepaklausīgais Bombardētājvabolis, gan Mēslu vaboles mazulis. Taču ne katrs grib mācīties skolas solā, daudz interesantāk ir pasauli iepazīt pašam. Lai arī tā ir pilna briesmu, pārsteigumu un pārbaudījumu, tomēr, tos kopīgi pārvarot, labāk var iepazīt savus draugus.

7-dien, 20. martā, 18:30 noslēgums

"Ātrāk, Minhauzen, ātrāk!"

[Māris Brinkmanis, Latvija, 2005, 10 min]

Mīlas vēstule no līgavas pārtrauc barona uzvarām pilno darbību karā pret turkiem. Sirds aicinājuma saukts, Minhauzens, nekavēdamies ne mirkli, traucas dēkainajā ceļojumā uz Dunti pie līgavas, Jakobīnes fon Duntenas. Viņa ceļš nav viegls, tomēr Minhauzens saglabā drosmi un attapību, galantumu un neatlaidību un, pārvarot šķēršļus, sasniedz mērķi.

7-dien, 20. martā, 18:30 noslēgums

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu