"Depo" uzstāsies grupas Mofo un Palm (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11. februārī klubā "Depo" uzstāsies grupas Mofo un Palm. Iespējams, ka šis koncerts grupai Mofo būs pirmais citā sastāvā – netiek noliegta iespēja, ka grupā varētu tikt rekrutēts vēl viens ģitārists.

Kā iespējamais jaunais dalībnieks tiek minēts bijušais grupas Astro’n’out ģitārists. Interesanti, ka drīz pēc tam, kad pirmo reizi izskanēja šādas baumas, 21. janvārī grupa Astro’n’out koncertā "Depo" uzstājās jau bez otrā ģitārista.

Jāatgādina, ka jau sākotnēji Mofo bez pašreizējā sastāvā esošajiem Toma, Pētera un Arņa spēlēja arī otrs ģitārists, šādā sastāvā tika nospēlēti pirmie divi grupas koncerti, kuri, starp citu, notika tieši "Depo", bet tad grupa nolēma tālāk darboties trijatā.

Šobrīd aktuāla ir daudzu radio topos esošā grupas dziesma "Kas notiks tālāk", kuras ierakstā ar dziedāšanu piepalīdzējis arī Jānis Žilde, Latvijas britpopa un postroka pionieru – grupas Satellites lv dalībnieks. Tāpat grupa gatavojas izlaist savu pirmo albumu, kurš dienas gaismu varētu ieraudzīt jau šā gada pavasarī.

Koncertā "Depo" kopā ar Mofo uzstāsies arī grupa Palm, kurā spēlē Anete Kozlovska - vokāls, ģitāra, taustiņi, Uldis Kozlovskis – bass, Pēteris Līdaka – ģitāra, Pēteris Lunde - bungas (arī "Pienvedēja piedzīvojumi", "Mofo"). Palm ("palma"+"rokas delna") radās ar ideju, ka Anetes dziesmas varētu skanēt vēl labāk, ja tās pavadītu vairāk nekā vientuļa akustiskā ģitāra.

Kaut gan grupa izveidojusies jau gadsimtu mijā, tikai pēdējā pusgada laikā tā sākusi kaut cik aktīvu koncertēšanu, pirms tam uzstājoties tikai šauram lokam vai arī vienkārši muzicējot savam priekam.

Par savu mūziku grupa izsakās, ka tā ir vienkārši ģitārmūzika vai, ja vajag ne tik vienkārši, tad varbūt - post-brit-pop-emo-indie-rok – stili, kam līdz šim grupa piedēvēta. Ja vēlas kādu salīdzinājumu, tad var minēt, ka grupas mierīgās balādes ir kaut kas līdzīgs Coldplay, David Gray mūzikai, tāpat var nešaubīgi teikt, ka Palm kopā ar grupām "Astro’n’out" un Helēnas Kozlovas grupu ir šobrīd redzamākās, labākās Latvijas grupas, kuru priekšplānā ir sieviete – dziesminiece un kuras beidzot var būt nopietnas konkurentes līdz šim Latvijas mūzikā dominējošajiem vīriešu kārtas bardiem.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu