Klajā laista Māra Gaiļa grāmata ""Milda" apkārt pasaulei"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds "Valters un Rapa" laidis klajā ekspremjera un pasaules apceļotāja Māra Gaiļa grāmatu ""Milda" apkārt pasaulei", kas stāsta par ceļojuma apkārt pasaulei laikā pieredzēto, pavēstīja izdevēju pārstāvis Kaspars Poikāns.

""Milda" apkārt pasaulei" ir stāsts par Latvijas jahtas ceļojumu pasaules ūdeņos, veicot maršrutu Rīga – Dienvidamerika – Klusais okeāns – Austrālija – Āfrika – Eiropa. Grāmatā stāstīts gan par vētrām, vēršu cīņām Lakorunjā, zemestrīci, kuru autors gan esot nogulējis, gan piedzīvojumiem pie aborigēniem un krokodiliem, atgriešanos Latvijā un citiem notikumiem. Darbs veidots, balstoties uz Māra Gaiļa rakstītajām ceļojuma piezīmēm un papildināts ar daudzām krāsainām ilustrācijām un kartēm, kā arī autora komentāriem, dienasgrāmatas un vēstuļu fragmentiem. "Biju aizgājis no politikas, kur nostrādāju intensīvus un ļoti interesantus sešus gadus. Vajadzēja stādīt plānus nākamajiem dzīves posmiem, kā līdz šim esmu centies darīt. Un tad uzstādīju sev mērķi – uzsākt ceļojumu apkārt pasaulei ne vēlāk un ne agrāk kā savā 50 gadu jubilejas dienā," grāmatas ievadā raksta autors. Grāmatas atvēršanas svētki notiks 21. decembrī Rīgas galerijā. Programmā plānota papagaiļa Robinsona ievadruna, stiprs rums, piedzīvojumu stāsti, Nila Īles un domubiedru mūzika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu