Sāra Džesika Pārkere aizvaino ebrejus (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Seriāla "Sex in the City" ("Sekss lielā, lielā, lielā pilsētā") zvaigzne Sāra Džesika Pārkere ir izraisījusi dusmas ultraortodoksālajos Izraēlas ebrejos, kuri pieprasīja, lai aktrise, kura reklāmas plakātos redzama mazā kleitiņā, būtu apģērbta piedienīgi.

Visā Izraēlā ir izvietoti "Lux" ziepju reklāmas plakāti, kuros Pārkere redzama kleitā ar lencītēm. Ortodoksāļus aizvaino tas, ka Pārkerei attēlos redzamas kailas rokas, mugura, pleci un nedaudz pat augšstilbi. Ortodoksāļi jutās tik ļoti aizvainoti, ka viens no vadošajiem rabīniem brīdināja reklāmu izplatītāju: ja aizskarošie plakāti netiks noņemti, tad reliģiozā kopiena boikotēs kompānijas plašo produktu klāstu, vēsta laikraksts "Haaretz". Patēriņa preču grupas "Unilever" pārstāvji Izraēlā reklāmas plakātus nekavējoties noņēma un aizstāja tos ar "tikumīgāku" versiju. Jaunajos plakātos Pārkere ir ģērbusies neraksturīgi vienkāršā kleitā ar garām piedurknēm, kas droši vien liktu viņas modernajai amerikāņu seriāla varonei Kerijai Bredšovai nobālēt. Nevēloties uzsvērt radušās nesaskaņas, "Unilever" mārketinga menedžeris par jauno reklāmas attēlu pajokoja: "Mēs nolēmām padarīt viņas kleitu piemērotāku ziemas laika apstākļiem." Ļoti iespējams, ka līdzīga rasktura reklāma Izraēlai tuvējās arābu valstīs izraisītu tādu pašu nosodījumu no reliģisko organizāciju puses. Acīmredzot nav sevišķa nozīme cik toleranta un attīstījusies ir pilsoniskā sabiedrība, jo radikāļu mazākums vienmēr iestāsies par viedokļu vienveidību un dažādiem liegumiem.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu