Losandželosā piešķirtas ASV Kino un televīzijas aktieru ģildes balvas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Losandželosā notika 10. ikgadējā ASV Kino un televīzijas aktieru ģildes balvu piešķiršanas ceremonija, kas tāpat kā janvārī piešķirtie "Zelta globusi" ir sava veida priekšspēle pirms Amerikas Kinoakadēmijas galveno balvu "Oskaru" piešķiršanas, kura notiks pēc nedēļas.

Galvenā "Oskaru" pretendente - režisora Pītera Džeksona triloģijas "Gredzenu pavēlnieks" trešā filma "Karaļa atgriešanās" -ieguva balvu savā vienīgajā nominācijā - par labāko aktieru ansambli. Galvenās sieviešu lomas kategorijā tika apbalvota Šarlīza Terona no filmas "Briesmonis" ("Monster"), labākās otrā plāna vīriešu lomas kategorijā - Tims Robinss par lomu filmā "Noslēpumu upe" ("Mystic River"), bet labākās otrā plāna sieviešu lomas kategorijā - Renē Zelvēgere par lomu filmā "Aukstais kalns" ("Cold Mountain"), kas visi trīs par šīm lomām jau ir saņēmuši "Zelta globusus". Galvenās vīriešu lomas kategorijā ģilde apbalvoja Džoniju Depu par lomu filmā "Karību jūras pirāti: Melnās pērles lāsts", lai gan janvārī "Zelta globusu" šajā kategorijā saņēma "Noslēpumu upes" galvenā varoņa lomas tēlotājs Šons Penns. Televīzijas filmu nominācijās balvu par labāko aktieru ansambli drāmā saņēma seriāls "Klients vienmēr miris" ("Six Feet Under"), bet par labāko aktieru ansambli komēdijā - seriāls "Sekss un lielpilsēta" ("Sex and the City"). Kā labākais televīzijas drāmas aktieris tika apbalvots Kīfers Sazerlends par lomu filmā "24", kā labākā televīzijas drāmas aktrise - Frensisa Konroja no seriāla "Klients vienmēr miris", kā labākais televīzijas komēdijas aktieris - Tonijs Šelhaubs (Tony Shalhoub) no filmas "Mūks" ("Monk"), bet kā labākā televījas komēdijas aktrise - Megana Malelija (Megan Mullally) no filmas "Will & Grace". Holivudas zvaigznes Merila Strīpa un Als Pačino par savām lomām miniseriālā "Eņģeļi Amerikā" saņēma balvas kā labākā aktrise un labākais aktieris televīzijas filmā vai miniseriālā. Balvu par ilggadēju ieguldījumu kino un televīzijas mākslā no Maikla Duglasa rokām saņēma Karls Moldens, kurš sāka aktiera karjeru Čikāgā jau 20.gadsimta trīsdesmitajos gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu