Mīlētājus un "A-Eiropu" spridzināšanas draudi nenobiedēja

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

14.februārī Sv.Valentīna dienā ap pusnakti atpūtas centra "City center" nakts klubā "Banzai" gaidāmais "A-Eiropas" koncerts bija sapulcējis vairākus simtus grupas atbalstītāju un mīlētāju. Bet kādam, iespējams, bija pietrūcis biļetes, kompānijas vai, varbūt, mīlestības, tādēļ šis kāds savu problēmu bija nolēmis atrisināt Daugavpilij tik jau pierastā veidā - piezvanot un paziņojot par atpūtas centrā ievietotu spridzekli.

Kā vienmēr šādās situācijās, došības apsvērumu dēļ vairāki simti cilvēku steigā tika izvadīti no "City centra" un aptuveni stundu pavadīja svaigā gaisā, gaidot kamēr operatīvo dienestu darbinieki pārmeklēs ēku. Rezultātā, kā jau tas bija paredzams, spridzeklis netika atrasts, bet pārbaudi ar atrašanos ārā izturējušie un no spridzināšanas draudiem nenobijušies varēja atgriezties nakts klubā uz gaitīto "A-Eiropas" koncertu. "A-Eiropai", kas nenobijās sniegt koncertu telpās, kuras iepriekš bija pasludinātas par mīnētām, protams, gods un slava, bet žurnālistiem šajā vakarā tikšanos ar vienu no populārākajām Latvijas grupām nācās gaidīt divas reizes - arī preses koference ar mūziķiem sākās gandrīz divas stundas vēlāk nekā bija paredzēts. Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, grupas vadītājs, sirds un dvēsele Artūrs Duboks pastāstīja par projekta "A-Eiropa" rašanos 1999.gadā, sadarbībā ar "Saules studijas" vadītāju Jāni Lamsteru. "A-Eiropas" debijas albums ieguva Platīna diska statusu un tiek izdots arī Krievijā. Grupas debijas albumam sekojusi tūre "Belija Nebesa", koncerttūre Ēģiptē, Maurīcijā, Bosnijā - Hercogovinā, uzvara LNT "Mūzikas Video" un grupas jaunais albums "Tici sapnim". Runājot par grupas dalībnieku honorāriem kā savdabīgu grupas popularitātes kritēriju, Artūrs atzīmēja, ka samaksa par grupas koncertiem Krievijā pamazām turpinot augt. Latvijā notiekošajiem koncertiem grupas honorāri esot sasnieguši sava veida griestus, jo cilvēki šobrīd esot spējīgi maksāt tikai tik, cik spēj, atzina A.Duboks. "Daugavpils, tāpat kā visas pārējās uzstāšanās vietas, mums ir īpaša. Visos koncertos mēs strādājam ar pilnu atdevi", pastāstīja Artūrs. Viņš atzīst, ka Daugavpils publikai ir raksturīga lielāka atraistītība. Atjaunot koncertos iztērēto enerģiju, grupai vislabākāk palīdzot klausītāju sniegtais atbalsts. Kā jau lielai daļai populāru estrādes mākslinieku, arī Artūram Dubokam zināmas neērtības sagādājot pielūdzējas. Gadoties, ka pielūdzējas zvanot pat līdz piecdesmit reizēm dienām un vienkārši nometot klausuli, nevis runājot. Iespēju nomainīt tālruņa numuru Artūrs izslēdz, jo to zinot pietiekmi liels skaits šovbiznesa pārstāvju, bez sadarbības ar viņiem normāla koncertdarbība "A-Eiropai" esot neiedomājama. "A-Eiropas" meitenenēm, atšķirībā no Artūra, pielūdzēji gan tik daudz neuzmācoties. A.Duboks, raksturojot grupas jaunradi, atzina, ka dziesmas dzimstot mokās: dažreiz vienas dziesmas uzrakstīšanai esot vajadzīg pat trīs mēneši. "Ja man ir apziņa, ka dziesma patīk, esmu pārliecināts, ka tā patiks arī citiem. Dažreiz pat vienas frāzes izdziedāšanai var būt izšķiroša loma," atzīst Artūrs. Arī "A Eiropa" nākotnē plānojot realizēt vairākus projektus, taču konkrētāk par tiem grupas vadītājs nevēlējās stāstīt: "Es labāk sākumā izdaru un tikai tad runāju."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu