"Gredzenu pavēlnieks" saņem četrus Zelta globusus (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filma "Gredzenu pavēlnieks: Karaļa atgriešanās" ("The Lord of the Rings: The Return of the King") svētdien saņēma četrus Zelta globusus - labākās dramatiskās filmas, režisora, mūzikas un dziesmas kategorijās.

Zelta globusus piešķir Holivudas Ārzemju preses asociācija un šis pasākums piesaista lielu uzmanību, jo Zelta globusu laureāti bieži iegūst "Oskarus" - ASV kinoindustrijas galvenās balvas, kuras 29.februārī piešķir Kino mākslas un zinātņu akadēmija. Triloģijas "Gredzenu pavēlnieks" režisors jaunzēlandietis Pīters Džeksons par triloģijas pēdējo filmu saņēma Zelta globusu kā labākais režisors. "Gredzenu pavēlnieks: Karaļa atgriešanās" tika apbalvota arī labākās mūzikas un labākās dziesmas kategorijās, kas bija triumfs komponistam Hovardam Šoram. Džeksons, kurš veltījis triloģijas uzņemšanai septiņus gadus, balvas saņemšanā pajokoja, ka tā likusi viņam justies "kā hobitam". Labākā drāmas aktiera kategorijā tika apbalvots Šons Penns par skumja tēva lomu Klinta Īstvuda filmā "Noslēpumu upe" ("Mystic River"). Labākā drāmas otrā plāna aktiera kategorijā Zelta globusu saņēma Tims Robinss par lomu šajā filmā. Zelta globusu par labāko sieviešu lomas atveidotāju saņēma Čārlīze Therona par lomu filmā "Monster", kas uzvarēja nopietnā konkurencē ar Nikolu Kidmeni ("Cold Mountain") un Skārletu Džonsoni ("Girl With a Pearl Earring"). Renē Zelvēgere ieguva Zelta globusu kā labākā otrā plāna aktrise drāmā par lauku meitenes lomu filmā "Cold Mountain". Zelta globusu labākās komēdijas vai mūzikla kategorijā ieguva filma "Lost in Translation", kura stāsta par amerikāņu pāri Tokijā, kas meklē savas dzīves jēgu. Labākā komēdijas vai mūzikla aktiera kategorijā tika apbalvots Bils Marejs par lomu šajā filmā. Zelta globusu kā labākā aktrise komēdijā vai mūziklā saņēma Daiena Kītone par lomu filmā "Something''s Gotta Give", kur viņa tēlo kopā ar Džeku Nikolsonu. Zelta globusu labākā miniseriāla vai televīzijas filmas kategorijā ieguva divsēriju filma "Angels in America". Als Pačīno un Merila Strīpa tika godalgoti kā miniseriāla vai televīzijas filmas labākais aktieris un labākā aktrise par savām lomām šajā filmā, bet Džefrijs Raits un Martija-Luīze Pārkere par lomām šajā filmā ieguva Zelta globusus kā miniseriāla vai televīzijas filmas labākais otrā plāna aktieris un labākā otrā plāna aktrise. Sāra Džesika Pārkere par savu lomu televīzijas seriālā "Sekss un lielpilsēta" ("Sex And The City") ieguva Zelta globusu kā labākā aktrise televīzijas komēdijas vai mūzikas seriālā. Entonijs Lapalja tika godalgots kā labākais aktieris televīzijas drāmas seriālā par FIB aģenta lomu seriālā "Without A Trace". Frānsisa Konroja saņēma Zelta globusu drāmas seriāla labākās aktrises kategorijā par mātes lomu seriālā "Six Feet Under". BBC seriāls "The Office" tika godalgots labākā komēdijas seriāla kategorijā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu