Nedēļas nogalē turpināsies festivāla "Homo Novus" izrādes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas nogalē Rīgā turpināsies starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus" izrādes, informēja Latvijas Jaunā teātra intitūta sabiedrisko attiecību koordinatore Gudega Laiviņa. Piektdien Jaunajā Rīgas teātrī tiks rādīta Somijas režisora Kristiana Smeda iestudētā Georga Bīhnera izrāde "Voiceks".

Izrāde stāsta par vācu armijas kapteiņa izpalīgu Voiceku, kuru uzskata par stulbu un amorālu. Voiceks ir nabadzīgs, viņš pelna iztiku, ļaujot ārstam veikt eksperimentu. Lai pierādītu kādu nenoskaidrotu zinātnisku patiesību, Voiceks spiests dienu no dienas ēst tikai zirņus. Voiceks atklāj, ka viņa draudzene un dēla māte Marija kļuvusi neuzticīga ar armijas bundzinieku. Greizsirdības pārņemts, viņš nogalina Mariju un pats sevi. Savukārt Dzelzceļa vēstures muzejā 27. un 28.septembrī notiks modernās dejas, teātra un videomākslas izrāde "Gulbju ezers". Tās režisors ir Pēters Jalakass no Igaunijas, bet horeogrāfs - Saša Pepeļajevs no Krievijas. Autori pirmo reizi apvienojušies radošā tandēmā, lai radītu dejas un video teātri. Kopā ar dejotājiem un aktieriem no Tallinas, Maskavas un Jekaterinburgas viņi velta “Gulbju ezeru” absolūtā skaistuma un estētiskā ideāla tēmai. Iestudējums ir pārsteidzoša skatuves un kinomākslas sintēze, kas panākta ar izcilas video un datortehnikas palīdzību. Biļetes uz izrādēm iegādājamas universālveikalā "Centrs", Centrālajā stacijā, tirdzniecības parkos "Alfa" un "Spice", kā arī Kongresu nama kasēs. Plašāku informāciju par festivāla izrādēm var gūt "Homo Novus" mājas lapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu