Smiļģa muzejā notiks avangarda elektroniskās mūzikas festivāls "Skaņu mežs"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 13.septembrī, plkst.20 Smiļģa Teātra muzejā notiks avangarda elektroniskās mūzikas festivāls "Skaņu mežs", kurā piedalīsies mūziķi no Latvijas, Francijas, Austrijas un Vācijas.

"Skaņu mežā" savus darbus atskaņos un rādīs franču komponists Bernārs Parmedžiāni un Vīnes leibla MEGO mūziķi - austriešu elektroniskās mūzikas autors Pīters Rēbergs, vācu elektronikas virtuozs Florians Hekers, duets "General Magic" un videomāksliniece Tīna Franka. Piedalīsies arī savdabīgi latviešu elektronikas mūziķi - Andris Dzenītis, "Claustrum" un "Gas of Latvia". 1927.gadā dzimušais Parmedžiāni aizsāka skaņu mākslu, sapludinot akustiskās, dabas un elektroniskās skaņas. Mūziku viņš meklēja ārpus kompozīcijas, ikdienas dzīves skaņās. Viņš ir viens no tā dēvētās "musique concrete" (dabas un rūpniecisko skaņu sintezēšana, manipulējot magnētiskās lentes) veidotājiem piecdesmitajos gados. Parmedžiāni darbā netrūkst arī humora - viņš bija pirmais, kas sāka nodarboties ar mūsdienās izplatīto populārās mūzikas dziesmu materiālu graizīšanu un postīšanu, tā saukto "plunderphonics". Savukārt Vīnes MEGO ir viens no drosmīgākajiem digitālās mūzikas leibliem, kas ir radikāli ietekmējis 21.gadsimta eksperimentālās mūzikas ainavu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu