Meikaps ar Helēnu Bonemu-Kārteri dara brīnumus .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai pienācīgi sagatavotos oriģinālajai šimpanzes lomai filmā “Pērtiķu planēta”, galvenās lomas tēlotājai Helēnai Bonemai-Kārterei ik rītu grimētavā bija jāpavada četras stundas, tikpat ilga bija arī grima noņemšana.

Lai izveidotu pērtiķa masku, vispirms noņēma aktrises galvas, zobu, un roku nospiedumus. Tad meikapa speciālista Rika Beikera komanda no māla izveidoja modeļus, ko izmantoja lateksa masku radīšanai. Ik rītu Bonemai-Kārterei nācās vispirms maukt galvā matus gludinošu plēvi, attīrīt seju, kā arī uzmaukt zobu un ausu protēzes. “Pērtiķa ādu” līmēja tieši uz aktrises ādas, pēc tam lateksa masku krāsoja primāta miesas tonī. Sejas apmatojumu pa mazam fragmentam pielīmēja stundas laikā. Bonema-Kārtere to atceras kā murgu: “Katrs to ārprātu nemaz nespētu izturēt…” Pērtiķa veidolu nobeidza īpaša parūka, kuru radīja viens no Ņujorkā dzīvojošajiem slavenajiem itāliešu frizūru meistariem. Aktieris Marks Valbergs atceras, ka sākumā juties stipri nervozs, jo nācies saspēlēties ar “šimpanzi”. “Tomēr, tiklīdz es ieraudzīju Helēnu maskā, man vairs nebija nekādu problēmu uzvesties adekvāti. Viņa neapšaubāmi ir ļoti izskatīga dāma, taču pērtiķa veidolā viņa bija neatvairāma.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu