Liepājas muzejā Jāņa Gunāra Kalnmaļa košā un ritmiskā glezniecība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Gunārs Kalnmalis
Jānis Gunārs Kalnmalis Foto: Ekrānuzņēmums/Aizputes.tv

Trešdien, 5. jūnijā, plkst. 17 Liepājas muzejā Kūrmājas pr. 16/18 atklās latviešu mākslinieka, plenērista Jāņa Gunāra Kalnmaļa gleznu izstādi “Atskats”, kas mākslas cienītājus pārsteigs ar žanru daudzveidību.

Izstādē ir pārstāvēti dažādi mākslas žanri – figurālā glezniecība, ainavas, klusā daba, portreti. Kā atzīst pats mākslinieks, izstādē būs iespējams iepazīties gan ar pavisam jauniem, šī gada darbiem, gan arī pēdējo desmitu gadu laikā sastrādāto. 

Mākslas zinātniece Ingrīda Burāne par Jāņa Gunāra Kalnmaļa mākslu izteikusies ļoti atzinīgi, uzsverot mākslinieka spītu un īpašo darbu raksturu: “Mākslinieks Jānis Gunārs Kalnmalis neatlaidīgā un sūrā darbā noteicis savu vietu latviešu glezniecībā. Kā šodienā, tā nākamībā. To nodrošina viņa talants, pieredzē gūtā meistarība un spēja aizvien no jauna pētīt, vērst plašumā mākslinieciskās izteiksmes robežas.”

Jānis Gunārs Kalnmalis "Osta Hamburgā", 2010, Audekls, eļļa, 50 x 60 cm
Jānis Gunārs Kalnmalis "Osta Hamburgā", 2010, Audekls, eļļa, 50 x 60 cm Foto: publicitātes

Jānis Gunārs Kalnmalis pēc sirds aicinājuma ir plenērists. Viņa darbi izceļas un paliek atmiņā ar savu emocionalitāti un noskaņu. Kā aktīvs ceļotājs, mākslinieks savās gleznās iemūžinājis vietas, kurās uzturējies. Arī dažādu ceļojumu retrospekcijas būs apskatāmas Liepājas muzejā. Tieši plenēra glezniecība ir tā, kas vienmēr radījusi apkārtējo interesi, īpaši ārpus Latvijas robežām, rodot iespēju gan sastapties ar domubiedriem, gan prezentēt savu darbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu