Brīvdienu ceļvedis: gardēžu svētki, "Zobens un lemess", Peteram 80, smilšu skulptūras u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Nu ko, jūnijs klāt! Ko iesākt, kad vasaras saulīte jau silda degungalu, lasi šīs nedēļas brīvdienu ceļvedī (6.-10. jūnijs).

Foto: publicitātes

TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

Igaunijas-Latvijas pierobežas dienas tirdziņš

8. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartālā pulcēsies vairāki uzņēmēji no piecām Igaunijas-Latvijas pierobežas pilsētām, lai dalītos savā pieredzē un veicinātu pierobežu uzņēmējdarbību sociālajās un radošajās industrijās. Tirgū varēs iepazīt vairāk nekā 25 uzņēmumu produktus no Apes un Smiltenes novada, kā arī no Igaunijas pilsētām – Repinas, Setomā un Veru. Piedalīsies Apes tautas nama kapella un Apes vokālā grupa “Trio”, dziedātāja Santa Sāre-Gerža un mūziķi no Setomā Gabriel Kadarpik (garmoška) un Joosep Toom (vijole).

Gourmet Fair gardēžu svētki Jaunā Teika

Foto: publicitātes

Tradīcijām bagātais Gourmet Fair šogad pirmo reizi norisināsies Rīgā, Jaunajā Teikā. 6.jūnijā jau no 12:00 līdz pat 22:00 Jūs sagaida gardumu un izklaides pilna programma. Resto-Rātors sagatavos gardēžu paradīzi: RavBurger burgerus, nori tako, ramenu, bao burgerus, Street Food sendvičus, jūras velšu pastu ar pankūku, saldējuma spageti un austeres. Patiesiem gardēžiem būs iespēja nobaudīt suši, kurus gatavos pasākuma īpašais viesis – Vladimirs Paks, 2017.gada absolūtais pasaules suši čempions un Michelin zvaigžņotā restorāna šefpavārs.

Chill&Grill ar Carnival Youth

Foto: publicitātes

Andrejostas Kvartāls sākusies pasākumu sēriju, kurā vienuviet labākie grila Street Food ēdieni uz atvērtās uguns liek tavām garšas kārpiņām satrūkties un gavilēt, mūzika liek gurniem kustēties un saulriets sasilda katra sirdi! 6.jūnijā čilosim un grilēsim kopā ar Carnival Youth!

Āgenskalna tirgū ballīte

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdienu vakaros vēsturiskajā tirgus pagalmā zem kupola pulcējas street food un bāri, atpazīstamākie DJ, jaunie Rīgas mūziķi un dažādu vecumu apmeklētāji. Teleportējamies uz 7. jūniju! Pasākumos arī iepazīsim dažādas urbānās kultūras un dzīvesstilus. Tirgus pagalmā ar dejām mūs iesildīs Capoeiras skola. Arī turpmāk skeitbordisti un bmx braucēji aicināti sacensties brīvā formātā, tāpēc katrs var nākt ar savu dēli vai riteni un labi pavadīt laiku ar domubiedriem. Mēs gādāsim par galda tenisu, novusu un lielformāta dambreti.

Baznīcu nakts aicina iepazīties ar notikuma programmu

Foto: publicitātes

Baznīcu nakts rīkotāji aicina iepazīties ar notikuma programmu vietnē www.baznicunakts.lv. 7. jūnija vakarā Latvijā apmeklētājus gaidīs ap 150 baznīcu, aicinot tuvāk un personīgāk iepazīt dievnamu glabāto skaistumu. Piedalīsies arī Īrijas latviešu Sv. Pētera luterāņu draudze Dublinā. Skatot Baznīcu nakts programmu, top redzams, ka notiks daudzveidīgi koncerti, radoši rotaļīgas nodarbes bērniem, diskusijas, un līdzās “garīgai barībai” būs baudāmi arī dažādi garšīgi labumi – tātad draudzība, kas raksturo cilvēciskās attiecības un prieku dalīties ar to, kas katram ir vērtīgs un var darīt bagātākus citus.

Vasarsvētki un Citādais dievkalpojums

Foto: publicitātes

Kā jau ierasts, Vasarsvētkos Rīgas Lutera baznīcā būs Citādais dievkalpojums. Citāds tādēļ, ka tas ir labdarības dievkalpojums ar koncertu, kurā piedalās pazīstami Latvijas mūziķi, un ik gadu tajā vācam līdzekļus kādam sabiedriski nozīmīgam projektam. Šogad visi Vasarsvētkos gūtie ziedojumi tiks nodoti Servisa suņu biedrībai «Teodors». Koncertā mūs priecēs Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, Renārs Kaupers, Daumants Kalniņš, Alise Joste, Kārlis Kazāks, Ainārs Mielavs, Dināra Rudāne, Lutera draudzes kvartets, Lutera draudzes jauniešu ansamblis un Lutera draudzes jauktais koris.

MŪZIKA UN FESTIVĀLI

“Virzskaņa” sapludinās robežas starp mūziku un vidi

Foto: publicitātes

Neikenkalna dabas koncertzālē, Dikļos, 6. jūlijā, notiks skaņas virzīts pasākums – “Virzskaņa”, kurā satiksies mūzika, kultūrvēsturiska vieta, daba un cilvēks. Pirmo reizi šajā latviešiem tik nozīmīgajā vietā vienkopus būs pulcējusies varena laikmetīgo mūziķu kompānija no Latvijas, Igaunijas un Lielbritānijas, aicinot izbaudīt dienu mūzikā un iepazīt vietas īpašo auru. Biļetes uz pasākumu jau pieejamas. Lai gan mūzika šajā koncertzālē skan bieži, pirmo reizi te vienkopus būs pulcējušies tik daudz mūziķu, kuri virzīs skaņu mūsdienu mūzikas virzienā: Alise Joste, Leila Ali, Doni Tondo, The Sound Poets, Ezeri, Goran Gora, Mick Pedaja (Igaunija), Kārlis Kazāks un rokgrupa, Frankie Animal (Igaunija) un Storme (Lielbritānija).

Piektais festivāls “Zobens un lemess”!

Foto: publicitātes

Nedēļas nogalē visi ceļi ved uz Bausku, kur notiks piektais mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls “Zobens un lemess”. Uz brīvdabas skatuves koncertēs folka un metālālmūzikas apakšžanru grupas, savukārt Senajā nometnē notiks zobencīņu turnīrs, viduslaiku spēka un galda spēles, kā arī citas aktivitātes, kurās apmeklētājiem ievingrināt roku un “pieskarties” citam laikmetam. Aicinām arī uz sutartīnes - lietuviešu daudzbalsīgo tautasdziesmu – meistarklasi! Festivāls notiks 7. un 8. jūnijā Bauskas pilskalna parka teritorijā. 7. jūnijā festivāls apmeklētājiem būs atvērts jau no pl. 16:00, koncertu sākums - pl. 18:30. www.zobensunlemess.lv

Grupas Lādezers koncerts Kalnciema kvartālā

Foto: publicitātes

6.jūnijā Kalnciema kvartālā uzstāsies latviešu rokmūzikas veterāni – grupa „Lādezers”. Grupa „Lādezers” nepiedzimst vai kārtējo reizi neatdzimst – tā vienkārši ir ar savām dziesmām. Atdošanās ikvienam brīdim ir grupas pamats un reizē aktualitāte. Grupu iesildīs DJ Monsta ar īpašo programmu no "Dabas koncertzāles". Ieeja no plkst. 19.00, bezmaksas. Koncertu papildinās izsmalcinātie itāļu vīni no Kalnciema kvartāla vīnu&kafe veikala un, protams, būs iespēja ieturēt maltīti pie kāda no Street Food festivāla dalībniekiem, tepat Kalnciema kvartālā.

Jāņa Petera 80 gadu koncerts

Jānis Peters
Jānis Peters Foto: Edijs Pālens/LETA

Sagaidot dzejnieka Jāņa Petera 80 gadu jubileju, Latvijas populārākie aktieri un dziedātāji aicina uz dzejnieka jubilejai veltīto dižkoncertu, kurā skanēs populārākās dziesmas ar Jāņa Petera tekstiem no teātra izrādēm, kinofilmām un koncertprogrammām. Koncertā piedalīsies Viktors Lapčenoks, Igo, Dita Lūriņa, Normunds Rutulis, Žoržs Siksna, Jānis Paukštello, Andris Bērziņš, Imants Vanzovičs, Samanta Tīna, Ieva Sutugova, Varis Vētra, Gunārs Placēns, Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Juris Vizbulis, Artūrs Biķernieks, Ivo Grīsniņš Grīslis u.c. aktieri un solisti, kā arī Rīgas Doma zēnu koris, deju kolektīvs "Dzintariņš", ansamblis "Dzeguzīte"  un muzikālā apvienība "Vintāža". Koncerta režisors - Jānis Mūrnieks, producents - Juris Millers.  8. jūnijā 20:00  Arēnā Rīga.

Džezs un mazā Ģilde

Foto: publicitātes

Jau trīspadsmito gadu ceturtdienās džezs pieskandinās Vecrīgu – Mazās Ģildes dārziņu. Savukārt reizi mēnesī, sestdienās būs iespējama apgūt dažādu amatu prasmes. Sākot ar 6. jūniju un līdz pat 29. augustam Mazās Ģildes dārziņā katru ceturtdienu plkst. 17.00 būs iespējams noklausīties stundu garus bezmaksas džeza mūzikas koncertus gan Latvijas jauno mūziķu, gan jau atzinīgi novērtētu profesionāļu izpildījumā. Jūnijā uzstāsies “City Jazz Big Band”, jūlijā “Jam Orchestra” un augustā “Lauris Amantovs jazz quartet”.

Rīgā sāksies laikmetīgās dejas festivāls “Laiks dejot”

Foto: publicitātes

No 7. līdz 11. jūnijam dažādās Rīgas vietās norisināsies ikgadējais starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls “Laiks dejot”. Festivālā būs iespēja redzēt Āzijas mākslinieku izrādes, tā ietvaros notiks trīs Latvijas horeogrāfu darbu pirmizrādes, viesmākslinieku vadītas meistarklases un dejas mākslai veltītas diskusijas. www.laiksdejotfestivals.lv

MĀKSLA UN TEĀTRIS

Smilšu skulptūru festivāls "Summer Signs 2019"

Foto: publicitātes

Jelgavas pilsēta no 8. līdz 9. jūnijam aicina apmeklēt vērienīgāko smilšu skulptūru festivālu Baltijā. Šogad dosimies atpakaļ laikā - uz "Antīko pasauli". Festivāla darbus veido tēlnieki no 7 valstīm – Latvijas, Ukrainas, Somijas, ASV, Mongolijas, Kazahstānas un Krievijas. 13. Starptautiskā Smilšu skulptūru festivāla apmeklētājus sagaida ne tikai unikāli tēlniecības mākslas darbi, bet arī plaša kultūras un izklaides programma

The International 3D Art Festival "Illusions of Riga"

Foto: publicitātes

līdz 8.jūnijam kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" norisināsies II Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls "Rīgas ilūzijas". 15 pasaulē pazīstamākie 3D mākslinieki radīs lielizmēra 3D gleznas uz asfalta. 8.jūnijā - festivāla noslēguma pasākums: zīmējumu atklāšana, mākslinieku apbalvošana, priekšnesumi.

Dirty Deal Teatro pirmizrāde Ingas Tropas iestudējumam „Armastus”

Foto: publicitātes

9. un 10.jūnijā 19.00 Dirty Deal Teatro notiks pirmizrāde režisores Ingas Tropas un dramaturģes Lindas Rudenes veidotajai izrādei „Armastus”. Izrādes centrā ir stāsts, kā attiecībās ar saviem tuvākajiem atklājam paši sevi. Izrādes radošo komandu veido režisore Inga Tropa, dramaturģe Linda Rudene, scenogrāfe Pamela Butāne, komponists Edgars Raginskis, gaismu mākslinieks Lauris Johansons, aktieri – Maija Arvena, Inta Tirole un Jānis Skanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu