"Prāta vētra": Mēs viennozīmīgi nosodām Kremļa agresiju (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupa "Prāta vētra"
Grupa "Prāta vētra" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Grupa "Prāta vētra" 28. februārī nākusi klajā ar paziņojumu, nosodot Kremļa agresiju. 

"Mīļie draugi, grupas "Prāta vētra" uzticamie klausītāji! Mēs vienmēr esam centušies būt apolitiski, taču šis brīdis pieprasa stingru pozīciju. Mēs viennozīmīgi nosodām Kremļa agresiju un iestājamies par Ukrainas brīvību un suverenitāti. Apbrīnojam ukraiņu drosmi un pašaizliedzību, aizstāvot savu zemi un ļoti līdzpārdzīvojam par visu ukraiņu tautu," teikts grupas ierakstā vietnē "Instagram", ukraiņu valodā rakstot: "Ukraina, mēs ar tevi un lūdzam par tevi!"

"Tāpat mēs pārdzīvojam arī par tiem draugiem un "Prāta vētras" faniem no Krievijas, kuri mums raksta, ka izjūt dziļu kaunu un izmisumu par notiekošos, un ka viens agresīvs diktators var nostādīt visu tautu un Krievijas nākotni neapskaužamā situācijā. Mēs esam kopā arī ar jums.

Gribam atkārtoti uzsvērt, ka visi iecerētie pavasara koncerti Krievijā ir atcelti. Arī jebkādi nākotnes plāni kara situācijā ir vienkārši neapspriežami.

Nezaudējot ticību, ka gaisma ņems uzvaru pār tumsu," nobeigumā raksta grupa.

Jau ziņots, ka iepriekš "Prāta vētra" saņēma nosodījumu no TV personības Baibas Sipenieces-Gavares, kura pauda viedokli, ka Latvijas mūziķi, kuri uzstājas Krievijā, ir līdzvainīgi pie esošās situācijas.

Grupas "Prāta vētra" solists Renārs Kaupers drīz vien publiskoja video atbildi Baibai, sakot, vai tiešām sports, kultūra un māksla vairs nav tās jomas, kuras var veicināt draudzību tautu un cilvēku starpā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu