Baiba Sipeniece-Gavare nav mainījusi attieksmi pret "Prāta vētru" un Intaru Busuli

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Sipeniece-Gavare
Baiba Sipeniece-Gavare Foto: Renārs Koris

Divas dienas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā TV personība Baiba Sipeniece-Gavare veltīja skarbu kritiku grupai "Prāta vētra" un mūziķim Intaram Busulim. Viņa norādīja, ka tie, kuri koncertējuši Krievijā, ir līdzvainīgi pie notikumiem Ukrainā. Nu intervijā žurnālam "Privātā Dzīve" atklāj, ka savas domas par mūziķiem nav mainījusi. 

Baiba Sipeniece-Gavare skaidroja, ka 2014. gadā, kad Krievija okupēja Krimu, Donbasu un Luhansku, visa pasaule sapratusi, ka Krievija ir valsts, no kuras maksimāli jānorobežojas. Arī Latvija skaidri un gaiši pauda savu nostāju, kā arī ieviesa sankcijas, tomēr, viņasprāt, daži mākslinieki nolēma ignorēt okupācijas faktu.

"Viena lieta ir neuzkrītoši braukāt turpu šurpu, kasīt honorārus pa ballītēm, bet cita lieta būt detaļai jau pavisam bīstamam ierocim – propagandai. Bez šī ieroča karš nevarēja notikt nu nekādi," atzīst Sipeniece-Gavare.

Viņa turpina: "Strādāju šajā jomā jau 30 gadus, tālab man ir draugi arī Ukrainā un Krievijā. Lūk, krievu kolēģi zināja teikt – ir dota pavēle no augšas, ka izklaides projektos vajag iesaistīt māksliniekus no ārzemēm, īpaši no tām, kuras uzlikušas sankcijas, tādējādi ieņirdzot visiem sejā: "Skat, kā darbojas jūsu sankcijas!" Un tādi mākslinieki atradās, turklāt talantīgi. Apkalpoja uz goda!"

"Pēc izklaidējošiem un patiešām krāšņiem šoviem galvenajos Krievijas propagandas kanālos nāca īstie gladiatori – solovjovi, kiseļovi, skabajevas –, un visi vienā balsī kliedza, ka sakārtos rēķinus ar Ukrainu, ķersies klāt Baltijas valstīm.

Nu grūti noticēt, ka Intars ar "Prāta vētras" puišiem nebija informēti par šo kanālu saturu. 

(..) Bet ir karš, un karā tas nestrādā. Tu esi vai nu pret ļaunumu, vai ar ļaunumu. Frāze "Mēs mākslu ar politiku nejauksim", kura varbūt astoņus gadus kalpoja kā attaisnojums, te neiet cauri," savu nostāju pauda Baiba.

Viņa ir pateicīga radio Star FM vadībai, kas viņai un kolēģim Jānim Romanovskim ļāva protestēt rīta programmā "Zoopasta" visus šos gadus - viņi neatskaņoja "Prāta vētras" dziesmas, kā arī neaicināja mūziķus uz intervijām. 

Vairāk uzzini žurnāla "Privātā Dzīve" 5. aprīļa numurā!

Jāuzsver, ka mūziķis Intars Busulis savos sociālajos tīklos aktīvi komunicē ar savu krieviski runājošo auditoriju par notiekošo Ukrainā. Arī grupa "Prāta vētra" publiski nosodījusi Kremļa agresiju.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu