ABBA atgriežas ierakstu studijā, lai radītu jaunas dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zviedru popgrupa ABBA paziņojusi, ka pēc 35 gadu pārtraukuma atgriežas ierakstu studijā, lai radītu jaunas dziesmas. Slavenais kvartets plāno izdot divas jaunas dziesmas. Par to visi četri dalībnieki šodien, 27. aprīlī, paziņojuši sociālajos tīklos.

«Mums visiem četriem likās, ka pēc kādiem 35 gadiem būtu jautri atkal sanākt kopā un doties uz ierakstu studiju,» teikts grupas paziņojumā. «Un mēs to izdarījām. Un likās, laiks stāvējis uz vietas un mēs esam bijuši prom vien uz īsu atvaļinājumu. Mēs varbūt esam vecāki, bet dziesmas ir jaunas.»

❤️

A post shared by @ abbaofficial on

Viena no ierakstītajām dziesmām tiks pirmatskaņota decembrī BBC un NBC kanālos. Zviedru mediji ziņo, ka tās nosaukums ir «I Still Have Faith In You».

Tiesa, paši mākslinieki negatavojas kāpt uz skatuves, lai izpildītu jauno dziesmu. Apvienošanās notikusi tikai ierakstu studijā.

«ABBA» tika izveidota 1972. gadā. Popularitāti tā ieguva 1974. gadā, kad dziesma «Waterloo» ieņēma pirmo vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā. Savas darbības laikā grupa izdevusi astoņus studijas albumus, no kuriem pēdējais - «The Visitors» - iznāca 1981. gadā. Lai arī mūziķi nebija oficiāli paziņojuši par grupas izjukšanu, tiek uzskatīts, ka tā vairs neeksistē kopš 1983. gada. Pēdējo reizi «ABBA» uzstājās 1982. gada decembrī, bet jau nākamajā gadā mūziķi pievērsās solokarjerām.

Atgādinām, ka 2016. gadā «ABBA» dalībnieki Stokholmā apvienojās kopīgā pasākumā un kopīgā foto par godu Bjerna Ulveusa (Björn Ulvaeus) jaunā restorāna atklāšanai. Šāda apvienošanās notika pirmo reizi pēdējo astoņu gadu laikā. Restorāna atklāšanā bija abas «ABBAs» bijušās dziedātājas Annifrīda Lingstada (Anni-Frid Lyngstad) un Agnēta Fēltskoga (Agnetha Fältskog), Benijs Andersons (Benny Andersson) un, protams, pats restorāna ar nosaukumu «Mama Mia! The Party» īpašnieks Bjerns.

Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 400 miljoni grupas albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu