Gaile un Ernštreits piedalīsies Lielbritānijas literatūras un mākslas festivālā «Hay»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latviešu dzejnieki Inga Gaile un Valts Ernštreits no 30. maija līdz 2. jūnijam piedalīsies Lielbritānijas literatūras un mākslas festivālā «Hay» Velsā, kā arī sniegs savu darbu lasījumus Lielbritānijas pilsētās Birmingemā un Liverpūlē, informēja platformas «Latvian Literature» pārstāve Anete Konste.

Gaile un Ernštreits uzstāsies kopā ar britu dzejniekiem Raeinu van Vinklu, Alisu Konranu un Riju Trimbu. Dzejnieki izveidojuši veiksmīgu radošo sadarbību kopš pagājušā gada atdzejas darbnīcas, kurā piecas dienas tulkoja viens otra dzejoļus. Šobrīd darbnīcā radītie atdzejojumi ir pilnveidoti un pārtapuši īpašā dzejas lasījumu programmā, kas tiks prezentēta Lielbritānijā un Velsā, sacīja Konste.

Dzejnieki 30.maijā apmeklēs «Hay» festivālu Velsā, bet 1.jūnijā plkst. 18.30 ar lasījumiem uzstāsies Birmingemas kultūras centrā «mac Birmingham». Savukārt 2. jūnijā plkst.18 viņi uzstāsies Liverpūles klubā «Brink Liverpool».

Konste teica, ka ideja par sadarbības turpinājumu radās atdzejas darbnīcas organizatorei un projekta «Latvian Literature» vadītājai Ingai Bodnarjukai-Mrazauskas.

Gaile ir dzejniece, rakstniece, dramaturģe, režisore un «stand-up komiķe», kā arī piecu dzejas krājumu, viena prozas darba un trīs lugu autore. 2015. gadā viņa saņēma Latvijas Literatūras gada balvu nominācijā «Labākais oriģināldarbs bērniem» par dzejas krājumu «Vai otrā puse mani dzird?».

Ernštreits ir dzejnieks, tulkotājs, mākslinieks, uzņēmējs un pētnieks Tartu Universitātē. Par krājumu «Inter/rational» (2003) viņš ir saņēmis Klāva Elsberga balvu, kas tiek pasniegta labākajam debitantam Latvijas literatūrā. Papildus, Ernštreits ir vēl divu dzejas krājumu autors.

Latvijas dalību «Hay» festivālā ar Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja atbalstu organizē Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu