Polija, 1990. gads. Četras sievietes un viņu sapņi...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

No piektdienas, 20. janvāra pl. 20 kinoteātrī «Kino Bize» norisināsies poļu režisora Tomaša Vasilevska (Tomasz Wasilewski) drāmas «Mīlestības Savienotās valstis» (Zjednoczone stany miłości) Latvijas pirmizrāde par četrām sievietēm, kas deviņdesmitajos gados pārmaiņu periodā Polijā cenšas piepildīt savas kvēlākās vēlmes.

Tomaša Vasilevska filma Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā ieguva «Sudraba lāci» par labāko scenāriju un tika nominēta festivāla galvenajai balvai «Zelta lācis». Tāpat filma tika nominēta Eiropas Kinoakadēmijas galvenajai balvai par labāko filmu.

Filma stāsta par 1990. gadu Polijā - pirmie neatkarības gadi, kas nes gan eiforisku brīvības sajūtu, gan mulsinošu neziņu par nākotni. Četras dažāda vecuma sievietes nolemj, ka šis pārmaiņu laiks ir iespēja arī viņām piepildīt savas kvēlākās vēlmes, mainīt likteni un atrast savu vietu dzīvē. Agate ir jauna māmiņa, kas iesprūdusi nelaimīgā laulībā un tiecas pēc patvēruma citās, neiespējamās attiecībās ar mācītāju. Renāte ir gados vecāka skolotāja, kura apbrīno savu kaimiņieni Marzenu, vientuļu bijušo skaistuma karalieni, kuras vīrs strādā Vācijā. Marzenas māsa Iza ir skolas direktore, kas iemīlējusies kāda sava skolnieka tēvā.

Izdevuma The Guardian kino kritiķe Vendija Aide (Wendy Ide) atzinīgi novērtējusi filmu recenzijā: «Talantīgais jaunais scenārists, režisors Tomašs Vasilevskis spēj atrast poētiskus kadrējumus un absurduma nianses, kas sasaucas ar austriešu kinorežisora Ulrika Zaidla darbiem.»

Filma tiek demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Biļetes var iegādāties uz vietas kinoteātrī vai iepriekšpārdošanā BezRindas.lv: www.bezrindas.lv/lv/kino/kino-bize

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu