Londonā atklās apjomīgu «Pink Floyd» veltītu izstādi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nākamgad Viktorijas un Alberta muzejā Londonā tiks atklāta pirmā lielā grupas «Pink Floyd» retrospektīvā izstāde, kurā būs apskatāmi iepriekš nepublicēti koncertu ieraksti, trešdien paziņoja muzejs. Izstādē būs apmēram 350 eksponāti. To vidū būs mūzikas instrumenti un priekšmeti, kas kā dekorācijas izmantoti koncertos vai CD vāciņu fotosesijās.

Trešdien virs muzeja lidinājās piepūšama cūka, kas atgādināja britu progresīvā roka grupas 1977. gada albuma «Animals» vāku.

Viktorijas un Alberta muzeja direktors Mārtins Rots sacīja, ka grupa «ir pazīstama ne vien ar mūziku, bet arī ar unikālo vizuālo valodu».

«»Pink Floyd» ir iespaidīgs un laika pārbaudi izturējis britu dizaina veiksmes stāsts,» uzsvēra Rots.

Izstāde «The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains» («Pink Floyd izstāde: Viņu mirstīgās atliekas») norisināsies no nākamā gada 13. maija līdz 1. oktobrim.

2013. gadā Viktorijas un Alberta muzejā tika atklāta Deivida Bovija retrospektīvā izstāde, ko Londonā apmeklēja apmēram 300 000 cilvēku. Vēlāk tā tika izrādīta vēl vairākās pasaules valstīs.

Grupu «Pink Floyd» 1965. gadā nodibināja Kembridžas Universitātes studenti. Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 200 miljoni grupas albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu