81 gada vecumā miris «Zvaigžņu karu» robotiņš - Kenijs Beikers

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu aktieris Kenijs Beikers, kurš sešās «Zvaigžņu karu» filmās atveidoja robotiņu R2-D2, 81 gada vecumā miris pēc ilgstošas slimības, ārvalstu medijiem apstiprinājusi viņa māsasmeita.

1,12 metrus īsais aktieris, kurš dzimis 1934. gada 24. augustā Birmingemā, savu karjeru uzsāka 1950. gadā, 16 gadu vecumā uzstājoties kā cirka klauns un mīms.

Beikers 1977. gadā pirmajā «Zvaigžņu karu» filmā uzņēmās robota lomu, kurš pazīstams ar savu svilpošanu un dūkšanu. Sākotnēji aktieris šo lomu noraidīja, filmas veidotājam Džordžam Lūkasam sakot: «Es negribu būt iestrēdzis robotā, kāpēc, dieva dēļ?» Lūkass tomēr Beikeru pierunājis, sakot, ka viņš ir vienīgais, kurš ir pietiekami mazs, lai ietilptu kostīmā, un pietiekami stiprs, lai spētu to kustināt - šī iemesla dēļ šai lomai nevarēja izmantot bērnus.

«Es varēju strādāt pilnu slodzi, tāpēc es viņiem biju laimīgs atradums. Viņi izveidoja robotu vienkāršotā formā un es biju vienīgais, kurš tobrīd spēja tajā iekāpt. Es tajā iekāpu un viņi uzlika man uz galvas vāku gluži kā vārītai olai,» kādā no intervijām pastāstījis aktieris.

Birmingemā dzimušais aktieris piedalījies arī tādās filmās kā «The Elephant Man», «Time Bandits» un «Flash Gordon». Pēc filmēšanās oriģinālajās «Zvaigžņu karu» filmās viņš parādījies arī tās turpinājumos «Impērija dod atbildes triecienu» un «Džedaju atgriešanās».

Beikera aģents pastāstījis, ka aktieris jau dažus gadus bijis slims un par viņu rūpējies brāļadēls.

Virkne pasaulē pazīstamu aktieru, kuri strādājuši kopā ar Beikeru, pauduši skumjas par aktiera aiziešanu, D2-R2 sirdi un dvēseli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu