Sestdien Siguldā baudāms pirmais «Skaņu un garšu festivāls»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

mākslinieku priekšnesumi apvienojumā ar daudzveidīgiem gastronomiskiem piedzīvojumiem. Biļetes iespējams iegādāties pasākuma mājaslapā www.ieklausiesgarsa.lv.

«Festivālu esam iecerējuši kā platformu, kurā būs iespējams svinēt dzīvi maģiskā atmosfērā, patīkamā kompānijā un skaistā vidē. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja izgaršot labāko restorānu ēdienus par draudzīgām cenām, baudīt lielisku mūziku, kā arī novērtēt Siguldas pils dārza krāšņumu,» tā par «Skaņu un garšu festivālu» stāsta viena no tā rīkotājām, Siguldas Attīstības aģentūras direktore Laura Skrodele.

«Skaņu un garšu festivāls»norisināsies Siguldas Jaunās pils dārzā no plkst. 16:00 līdz pusnaktij. «Lai pasākumu izbaudītu pilnībā, aicinām festivāla apmeklētājus ģērbties ērti un atbilstoši laikapstākļiem, kā arī ņemt līdzi savus saliekamos krēslus un segas,» ierosina Laura Skrodele. «Tālāka ceļa mērotājiem savus spēkratus būs iespējams novietot gan īpaši izveidotā stāvvietā netālu no Siguldas Jaunās pils, kā arī apkārtējās ielās. Auto novietošana būs bez maksas,» informē Laura Skrodele.

Uz festivāla skatuves kāps Latvijas un ārvalstu meistarīgākie mūziķi: «Latvian Voices» (LV) ar savu jaunāko programu «Pāri robežām», ekstravagantie mūzikas revolucionāri «Rupa & The April Fishes» (ASV), Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis (LV) ar speciāli «Skaņu un garšu festivālam» radītu programu «Vasaras Atmosfēras», mūzikas stilu nojaucēji «Future Folk Orchestra» (LV), kā arī Elzas Rozentāles etno džeza kvartets (LV), kuras balsī un muzikālajā pieredzē savijas etnomūzikas jauda, džeza dūmakainība un kabarē stila nokrāsas.

Tikpat liels akcents kā uz mūzikas baudīšanu tiks likts uz garšas baudījumiem. Festivāla rīkotāji īpaši piedomjuši, lai apmeklētājam būtu iespēja ne tikai labi ieturēties, bet lai varētu izbaudīt pārsteidzošus garšu salikumus, ēdienu tekstūras un iegūtu jaunu ēdienu gatavoљanas pieredzi Latvijas pavāru un garšu ekspertu sniegumā. Šī gada tēma «Daba šķīvī» ļaus izbaudīt vasaras beigu dabas bagāto piedāvājumu.

Lai baudītu ēdienus un dzērienus, apmeklētājiem būs jāiegādājas īpaši žetoni, kurus varēs apmainīt pie tirgotājiem pret kāroto gardumu. Žetonus būs iespējams iegādāties divās teltīs festivāla teritorijā, norēķinoties par tiem tikai skaidrā naudā. Kredītkartes netiks pieņemtas. Ja līdz pasākuma beigām kādi žetoni paliks neizmantoti, tos būs iespējams atgriezt kasē, saņemot atpakaļ par tiem samaksāto naudu.

Festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Siguldas novada domi un tas iekļaujas «Eiropas Gastronomijas Reģiona» Rīgas - Gaujas reģiona rīkoto pasākumu programmā. Festivālu organizē biedrība «Primavera Sound», sadarbojoties ar pasākumu un menedžmenta kompāniju «DIGG DEEP MGMT», skaisto pasākumu dekorētāju kompāniju «Cherry Picking DECO» un garšu konceptpasākumu veidotājiem «Ze Food».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu