Zināma «I Love You» skatuves programma «Positivus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes/Valts Čibals

Šovasar «Positivus» festivāla «I Love You» skatuves plašo programmu papildinās vēl seši atraktīvi muzikālie projekti, informē festivāla komunikācijas vadītāja Līga Andžāne. Programmu papildinās elektroniskās mūzikas pārstāvis no Itālijas «JoyCut», igauņu grupas «Ewert and The Two Dragons» dalībnieka Erki Pārnoja soloprojekts «Himmelbjerget», lietuviešu «The Roop», kā arī latviešu mūziķi Kaspars Bedrītis, «Kasetes» un «Židrūns», līdz ar ko šīs skatuves programma ir zināma pilnībā.

Pirms vairākiem gadiem tieši «Positivus» festivālā uz «I Love You» skatuves plašu publikas uzmanību izpelnījās viena no tagad jau zināmākajām igauņu grupām «Ewert and The Two Dragons». Šovasar festivāla apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvāts šīs grupas dziesmu autora un ģitārista Pārnoja blakus projekts, kas izveidots sadarbībā ar skandināvu bundzinieku Ulriku Ordingu un producentu, taustiņinstrumentālistu Filipu Leimanu.

Savukārt elektroniskās un «dark-wave» mūzikas projekts «JoyCut» no Itālijas ir spēlējis kopā ar tādām grupām kā «Arcade Fire», «Editors» un «Modest Mouse» un iekarojis klausītāju sirdis ne tikai Eiropā, bet arī ASV.

Grupa «Kasetes», kurā savus radošo pieredzi un muzikālos iespaidus apvienojuši brāļi Rūdolfs un Kārlis Zagorski un Oskars Tupuriņš, dibināta 2012.gadā Vaidavā. Pērnā gada nogalē tika izdots grupas debijas albums «Jaunā kārtība», bet Kristaps Bedrītis, kurš pazīstams arī kā KRIS, ir mūziķis ar akustisko ģitāru, domām un pierakstiem par un ap sevī un apkārt notiekošo, kā arī vēlmi to visu nodot cilvēkiem, kas uz brīdi apstājas un ieklausās. Kopš 2016.gada sākuma viņam ir pievienojušies vēl citi mūziķi - Nauris Babris un Kristaps Grīnbergs no «Future Folk Orchestra», kā arī talantīgais latviešu ģitārists Rihards Lībietis.

«Kasetes»
«Kasetes» Foto: Publicitātes/Valts Čibals

Lietuvieši «The Roop» piedāvā poproku ar gluži svaigu skanējumu, kas turklāt ir noslīpēts pamatīgā darbā - debijas albums tika ierakstīts četrus garus gadus, meklējot īsto skaņu. Visi grupas mūziķi iepriekš darbojušies citos muzikālos projektos, bet «Židrūns» ir latviešu rokmūzikas grupa, kas darbojas neatkarīgās mūzikas jomā kopš 2004.gada. Grupa izpilda savu oriģinālmūziku, kas sliekusies pankroka, garāžroka un posthārdkora virzienā, bet, gadiem ritot, nonākusi pie sava, kaut pastāvīgi mainīga «indie» rokmūzikas skanējuma.

Jau ziņots, ka šovasar «Positivus» festivāls Salacgrīvā notiks no 15. jūlija līdz 17. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu