"Zelta globusa" balvu nominācijas (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien nosauktas "Zelta globusa" balvu nominācijas, vislielāko atzinību izpelnoties "The Curious Case of Benjamin Button" un "Frost/Nixon", kas katra nominēta piecās kategorijās.

Par gada labākās dramatiskās filmas titulu sacentīsies "The Curious Case of Benjamin Button", "Frost/Nixon", "Revolutionary Road", "Slumdog Millionaire" un "The Reader".

Piecās kategorijās nominēta arī filma "Doubt", taču tā nav iekļuvusi starp dramatisko filmu nominācijām.

Par gada labākās komēdijas vai mūzikla godu sacentīsies "Burn After Reading", "Happy-Go-Lucky", "In Bruges", "Mamma Mia!" un "Vicky Cristina Barcelona".

"Benjamin Button" zvaigzne Breds Pits izvirzīts labākā dramatiskā aktiera balvai, par kuru viņš sacentīsies ar Frenku Langellu ("Frost/Nixon"), Leonardo di Kaprio ("Revolutionary Road"), Mikiju Rurku ("The Wrestler") un Šonu Penu ("Milk").

Par labākās dramatiskās aktrises godu sacentīsies Andželina Džolija ("Changeling"), Merila Strīpa ("Doubt"), Keita Vinsleta ("Revolutionary Road"), Anna Hataveja ("Rachel Getting Married") un Kristina Skota Tomasa ("I"ve Loved You So Long").

"Zelta globusu" balvas tiks pasniegtas janvārī. Tās tiek uzskatītas par būtisku rādītāju februārī pasniegto kinoindustrijas prestižāko apbalvojumu - "Oskara" balvu - sadalījumam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu