Izsolīti mākslas darbi 80 000 latu vērtībā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar, 29.novembrī, notikušajā mākslas galerijas "Antonija" un Veihertes mākslas galerijas rīkotajā izsolē pārdoti 80 mākslas darbi par kopējo vērtību 80 000 lati.

Dārgākie no izsolītajiem darbiem ir Jāņa Pauļuka "Ziedu vāze", Jāņa Tīdemaņa "Sieviete ar blesi" un Džemmas Skulmes "Gotisks motīvs".

Par Pauļuka mākslas darbu tā jaunajam īpašniekam nācās šķirties no 10 000 latu, par Tīdemaņa darbu tika samaksāti 5000 latu, savukārt par Skulmes darbu - 4000 latu.

Kā ziņots, šīs rudens izsoles ekspozīcijā ir 266 mākslas darbi, kuru datējumi ir no 16.gadsimta līdz mūsdienām. Pārstāvēti ir latviešu glezniecības klasiķi Vilhelms Purvītis, Janis Rozentāls, Aleksandra Beļcova, Konrāds Ubāns, Indriķis Zeberiņš, Ādolfs Zārdiņš, kā arī izcilais latviešu konstruktīvists Gustavs Klucis un daudzi citi ievērojami mākslinieki.

Interesanti ir senie 16. un 17. gadsimta vara grebumi, kuros attēlota Rīgas panorāma. Plaši pārstāvēti ir latviešu ainavu glezniecības skolas pārstāvji.

Ekspozīcijā iekļauti vairāku izcilu mūsdienu un 20.gadsimta otrās puses mākslinieku darbi, piemēram, Lidijas Auzas, Induļa Zariņa, Birutas Baumanes, Felicitas Pauļukas, Jāņa Pauļuka, Valda Kalnrozes, Jāņa Brektes, Herberta Siliņa, Laimdota Mūrnieka, Maijas Tabakas darbi.

Izsoles piedāvājumā ievērojamu vietu ieņem pagājušā gadsimta 80.gadu jaunās paaudzes mākslinieku - Jura Baklāna, Ievas Iltneres, Normunda Brasliņa, Vijas Zariņas, Ilzes Avotiņas, Aijas Zariņas - darbi. Mūsdienīgs un spilgts ir šobrīd aktīvi strādājošo jauno autoru piedāvājums - Kristians Brekte, Ritums Ivanovs, Liena Baklāne, Oto Zitmanis, Anda Lāce, Ieva Liepiņa.

Piedāvājumā ir arī vairāki pazīstami krievu un daži Rietumeiropas mākslinieku darbi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu