Yana Kay vs Kolduns: apzināti vai nejauši līdzīgs? (62)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Kāds no TVNET lasītājiem pirms dažām dienām mums iesūtīja interesantu muzikālu materiālu. Vai šis ir kārtējais mūsu popmūziķu radošās izdomas trūkums, plaģiāts vai nejauša sakritība - vērtējiet paši!

Jau pirms vairākiem mēnešiem, kad mūsu pašu popzvaigzne Lily laida klajā savu jauno singlu "Pasaule", kas producēts gluži kā Nelijas Furtado "Say It Right", mums radās aizdomas, ka daudzi mākslinieki lieki nelauza galvu, lai radītu jaunas, oriģinālas dziesmas, bet tā vietā izvēlas dažādu populāru ārzemju pophitu sagataves. Tiesa, Lily gadījumā līdzīgs bija tikai kopējais skanējums, tādēļ lielu troksni necēlām. Tomēr šoreiz mūsu rokās nonācis jauns šādas "muzikālās jaunrades" piemērs - aktiera Intara Rešetina un Eirovīzijas zvaigznes Janas Kejas (Yana Kay) mīlas duets "Pieskāriens".

Arī šoreiz par plaģiātu šo dziesmu gluži gan nevar dēvēt, taču vairākas aizdomīgas līdzības ar baltkrievu izcelsmes "Zvaigžņu fabrikas 6" uzvarētāja Dimas Kolduna "Ja dļa ķebja" gan iespējams saskatīt.

Vērtējiet paši - dziesma iesākas ar tembrāli līdzīgu basu, seko līdzīgs deju bīts, "Āāaaa, Ūūuuu" dziedājums, maza pauzīte, pirms iesākas pantiņš, utt. Piedziedājums arī ir nedaudz līdzīgs, protams, melodija nav tāda pati, tomēr nepamet sajūta, ka "Pieskāriena" autori ir dzirdējuši Dimas Kolduna skaņdarbu.

Yana Kay un Intars Rešetins "Pieskāriens"

Dima Koldun "Ya dlya Tebya"

Komentāri (62)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu