Ko ir vērts redzēt šonedēļ kinoteātros (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2008.gadā Nacionālais kino centrs sāka vērienīgu filmu restaurācijas un digitalizācijas projektu, kas ar laiku aptvers visas skatītāju iemīļotās un kinozinātnieku slavētās filmas. Kinoafiša

Pirmā bezdelīga ir Jāņa Streiča leģendārā filma "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", kas jau daļēji folklorizējusies un kino simtgades svinību laikā skatītāju aptaujā atzīta par visu laiku labāko latviešu filmu. Atjaunotās filmas pirmizrāde notika 15.novembrī kino "Rīga", bet tie, kas nepaspēja, var to skatīt kino "Parex Plaza" no piektdienas, 21.novembra.

TVNET Iesaka: no 21. līdz 28. novembrim kinoteātrī "Rīga" notiek filmu skate Eizenšteins. Vigo. Dreijers. Pasaules kino grandi, kas veltīta šo trīs pasaules kino klasiķu daiļradei.

Filma "Pasažieri" ir viena no tām kinolentēm, kur jau pirmajās minūtēs ir nojaušams, ka sižeta svarīgākās detaļas tiek taupītas un atrisinājums ir gaidāms tikai filmas pēdējos mirkļos. Bet filmas noslēgums nav lubenes cienīgs, jo emocionālais kāpinājums režisoram ir izdevies varen veiksmīgs. Tas nemaz nav peļami, ņemot vērā, ka scenārijs veidots tā, lai līdz pēdējam brīdim skatītāju vazātu aiz deguna. Un bieži vien šāda tipa "sārņiem" grandiozais noslēgums pilnībā reducē sižeta jēgu. "Pasažieri" ir izņēmums, kas negarantēs baudījumu, bet vismaz neliks vilties. Anna Hetaveja (Anne Hathaway), kā vienmēr, ir līmenī.

Anna Hetaveja filmā

Savukārt "Mājas gars" ir Krievijā veidota filma, kas vēstī par populāru detektīvu romānu autoru Antonu Pračenko, kurš cieš no radošās krīzes. No tā viņam savdabīgā veidā palīdz tikt vaļā algots slepkava ar iesauku Domovoj, kas Antona acu priekšā cietsirdīgi sašauj divus cilvēkus. Slepkava kļūst par Antona ideju avotu, kas filmā apspēlēts kā nesaraujama saite, kas vieno imagināro pasauli ar realitāti. Pārmaiņas pēc ir vērts noskatīties, kā Krievijas kino cilvēki veido jaunākos grāvējus.

"Sacīkstes uz dzīvību un nāvi" (Death Race), visticamāk, atpelnīs izdevumus un vēl nopelnīs čupiņu par virsu. Bet šoreiz tas nav garants kaut cik jēdzīgi pavadītais pusotrai stundai kinoteātra krēslā. Filmas drāma sākas un beidzas pirmajās minūtēs, kur atainota galvenā varoņa dzīve, pirms viņš nokļūst cietumā. Holivudas ražojums "Death Race" vairāk atgādina filmas reklāmas rullīti vai videospēli.

Neceriet, ka 2008.gada versija ir līdzvērtīga 1975.gada frankenšteinklasikai "Death Race 2000", kurā sacīkšu dalībnieki sacentās, kurš nobrauks vairāk nejaušu garāmgājēju (100 punkti par invalīdu, 70 par pensionāru, 50 par bērnu utt.).

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu