Mūziķi cīnās pret biļešu spekulantiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas parlamentam iesniegta britu rokgrupas «Mumford & Sons» un popgrupas «Little Mix» parakstīta petīcija ar aicinājumu cīnīties pret koncertu biļešu tālākpārdošanu par nesamērīgi augstām cenām, ziņo laikraksts «The Guardian». Mūziķi ar tvitera mirkļbirku «#ToutsOut» aicina fanus parakstīt petīciju, kurā prasīts paaugstināt sodanaudas par biļešu tālākpārdošanu par ievērojami lielākām cenām. Akcijā iesaistījušies arī ansambļi «One Direction», «Royal Blood» u.c.

Ja petīcija savāks 100 000 parakstu, tā tiks nodota izskatīšanai parlamentā. Pagaidām petīciju parakstījuši vairāk nekā 12 000 cilvēku.

«Kāpšana uz skatuves ir viena no labākajām lietām, ko piedzīvo mūziķi, tad noskatīšanās uz to, kā no klausītājiem tiek izkrāpta nauda, bez šaubām, ir sliktākā,» teikts «Mumford & Sons» paziņojumā. «Mēs cenšamies nodrošināt to, lai īstiem faniem būtu vislabākās iespējas iekļūt koncertos par labu cenu. Taču dažreiz mēs esam bezspēcīgi, stājoties pretī organizētai biļešu tālākpārdošanai.»

«Pašlaik likums ļauj blēžiem viegli iepirkt biļetes un nopelnīt uz jūsu rēķina, tāpēc mēs apvienojamies ar citiem mūziķiem un radošajām grupām, lai atbalstītu petīciju, kas prasa politiķiem padarīt likumu stingrāku,» norādīts paziņojumā.

«Blēži neļauj mūzikas faniem iegūt biļetes par godīgām cenām,»

tvītoja «Little Mix». «Apturiet viņus un parakstiet petīciju!»

Vairāki mūziķi cīnās ar biļešu tālākpārdošanas vietnēm, piemēram, neļaujot vienam cilvēkam pirkt vairāk par divām biļetēm uz koncertu vai arī prasot pie ieejas uzradīt personu apliecinošu dokumentu, kurā minētais vārds sakrīt ar biļetes pircēja vārdu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu