Pirmā filma digitālā 3D formātā (10)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Forum Cinemas" filmu pārdošanas menedžere Ilze Roķe pastāstīja, ka digitālais trīs dimensiju "Xpand" kino pirmo reizi ir ieviests ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā.

Pirmā filma, kas jau šonedēļ kinoteātrī "Coca Cla Plaza" būs skatāma digitālā trīs dimensiju "Xpand" formātā, ir piedzīvojumu filma "Ceļojums uz Zemes centru", kuru sāks izrādīt no 26.septembra. Līdz šā gada beigām kinoteātrī plānots demonstrēt vēl divus projektus digitālā trīs dimensiju "Xpand" formātā - animācijas filmu "Aizved mani uz Mēnesi" un grupas "U2" koncertierakstu, kas iepriecinās visus grupas fanus, norādīja Roķe.

"Forum Cinemas" direktors Atis Amoliņš apgalvoja, ka kino demonstrēšana ir konservatīva nozare un bizness. "Kopš laika, kad parādījās pirmais kino, kurā bija tikai bilde, bet ne skaņa, tikai pagājušā gadsimta divdesmitajos gados parādījās skaņu kino. Nākamā revolūcija bija krāsu kino, taču tagad ir pienākusi digitālā ēra," sacīja Amoliņš. Viņš apgalvoja, ka digitālajam trīs dimensiju kino ir vairākas priekšrocības - vairs nav nepieciešamas kinolentes, tehniski bilde ir labākā kvalitātē un, pats galvenais, digitālā trīs dimensiju "Xpand" formātā demonstrētās filmas nav iespējams "piratizēt".

Lai skatītājiem būtu iespēja baudīt kino trīs dimensiju "Xpand" digitālajā formātā, nepieciešams būs lietot speciālas brilles, informēja "Forum Cinemas" pārstāvis Māris Misevičs.

"Tās ir aktīvās polarizācijas brilles, kuras tiek darbinātas no projektora ar infrasarkanajiem stariem. No iepriekšējām 3D tehnoloģijām jaunās brilles atšķirsies ar to, ka tās ir uzlabotas un skatītājiem vairs nenogurs acis. Tāpat brilles nodrošinās spilgtu un stabilu bildi. Šīs brilles ir ērtas un labi kopjamas, kā arī tām nav nepieciešami speciāli ekrāni," sacīja Misevičs. Nākamajā gadā "Coca Cola Plaza" plāno demonstrēt sešas trīs dimensiju filmas, kuru vidū būs arī jaunākā animācijas filma "Ledus laikmets 3". Nākamgad būs skatāma arī populārās filmas "Titāniks" režisora Džeimsa Kamerona jaunākā filma "Avator".

Kā pastāstīja Roķe, tieši Kamerons ir viens no jaunās tehnoloģijas kaismīgākajiem atbalstītājiem un cilvēkiem, kas investējis tā attīstībā. "Lielāko daļu naudas, ko Kamerons nopelnīja ar filmu "Titāniks", viņš ieguldīja trīsdimensiju kino attīstībā. Jau nākamajā gadā skatītājiem būs iespēja noskatīties režisora jaunāko filmu, kas ir pirmā viņa veidotā filma pēc "Titānika"," pastāstīja Roķe.

Jau ziņots, ka no piektdienas, 26.septembra, kinoteātrī "Coca Cola Plaza" apmeklētājiem būs iespēja baudīt kino trīs dimensiju "Xpand" digitālajā formātā. Pirmā filma, kuru skatītājiem būs iespējams baudīt, novērtējot jaunā formāta priekšrocības, būs aizraujoša piedzīvojumu filma "Ceļojums uz Zemes centru" ar filmu triloģijas "Mūmija" zvaigzni Brendanu Freizeru galvenajā lomā.

Lai atklātu brāļa noslēpumainās pazušanas iemeslus, zinātnieks Trevors Andersons kopā ar brāļadēlu Šonu dodas ekspedīcijā uz Īslandi, kur, spriežot pēc senas kartes, atrodas pasaulē dziļākā ala. Kopā ar apburošo ceļvedi Hannu piedzīvojumu meklētāji nonāk lamatās un, lai izkļūtu no tām, vienīgā izeja ir tikai lejup, tuvāk zemes centram. Ik uz soļa sastopoties ar līdz šim neredzētu pasauli un tās nereālo dabu - cilvēkēdājiem augiem, milzu piraijām un aizvēsturiskiem dinozauriem, trijotne nonāk briesmu priekšā, kad beidzot ir jāmeklē atpakaļceļš uz zemes virsu.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu