Piecgadīgo balerīnu Ziemassvētku priekšnesums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 18. decembrī, Maskavas namā notiks baleta studijas "Arabeska" audzēkņu Ziemassvētku koncerts. Sākums plkst. 14.00, ieeja bez maksas.

Studija „Arabeska” pastāv jau 17 gadus. Kolektīvs ir plūcis laurus daudzos starptautiskos konkursos un savās viesizrādēs ir apbraukājis teju puspasauli.

„Arabeska” ieguva zelta medaļas starptautiskajā bērnu daiļrades festivālā „Jūras smaidi” Bulgārijā un „Vespremskas spēles” Ungārijā. Kolektīva balvu skaitā ir arī uzvara Jurija Nikolajeva projektā „Rīta zvaigzne” un pirmā vieta Viskrievijas mākslas olimpiādē Sanktpēterburgā.

Kolektīva ilggadīgi nemainīgā vadītāja Jūlija Tihomirova strādā ar jauniem dejotājiem vecumā no 3 līdz 14 gadiem. Studijas repertuārā ir klasiskās, tautas un modernās dejas. Kolektīva mēģinājumi notiek Jūrmalā, Majoru kultūras namā (Jomas ielā 35) un Rīgā, Zolitūdes ģimnāzijā (Ruses ielā 22).

Šajā vasarā Jūrmalā jau vienpadsmito reizi pēc kārtas Jūlija Tihomirova ar Jūrmalas pilsētas domes palīdzību organizēja starptautisko bērnu horeogrāfijas festivālu „Arabeska”. Dejotāja un horeogrāfe Jūlija Tihomirova ir Rīgas horeogrāfijas vidusskolas absolvente. Viņa ir dejojusi Ļvovas Operas un baleta teātrī, slavenajā ansamblī "Bērziņš" ("Березка"), Rīgas operetē, kā arī Rīgas varietē, kas atrodas viesnīcā "Latvija".

"Balets, tas pirmkārt ir disciplīna," saka Jūlija Tihomirova. "Kad mēs uzņemam jaunu grupu, ar laiku notiek dabiskā atlase.

Daži bērniņi domā, ka balets ir skaistas kleitas un bantes. Bet pie mums ir daudz jāstrādā.

Ziemassvētku koncertā uzstāsies pašas mazākās mūsu kolektīva audzēknes, meitenes, kurām ir tikai pieci seši gadi. Tas būs ļoti skaists pasākums, un mēs priecāsimies par katru apmeklētāju, īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem.

Par koncerta programmu

Koncerta nosaukums ir "Operācija Arabeska". To vadīs baletšova "Debesis" ("Небеса") baletmeistare Irina Saveļjeva un breikers Deniss Tumakovs. Skatītājus priecēs tādi uzvedumi, kā "Kitri variācija" no baleta "Dons Kihots", "Čigāniete", "Mašas variācija" no baleta "Riekstkodis", kā arī daudzi citi. Papildus tam skatītājiem tiks atrādīti balvas ieguvušie uzvedumi: "Pastaidziņa" ("Гуляночка", konkursa "Baltijas talanti 2010" Grand Prix ieguvēja), "Šaļai-vaļai" ("Шаляй-валяй", pirmās vietas ieguvēja Jurija Nikolajeva konkursā "Rīta zvaigzne"), "Stundas laikā" ("На уроке", veidoja Irina Saveļjeva, pirmās vietas ieguvēja Viskrievijas mākslas olimpiādē Sanktpēterburgā), "Spiedze" ("Шпионка", šis uzvedums tika atzīts par labāko konkursā "Baltijas talanti 2010").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu