TVNET ceļvedis: prātinieki, vecīšu sacensības un pirmssvētku gaidas (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ baltā ziema aicina ne vien uz kalniem (par slēpošanas kalniem sagatavosim atsevišķu ceļvedi), bet arī uz gadatirgiem, ilgi gaidītajām egles iedegšanām, īpašiem koncertiem un citām izklaidēm, kas vairos pirmssvētku noskaņu!

Visiem, kuri jūtas kā Ziemassvētku vecīši!

Sestdien, 11. decembrī, Pārdaugavā, Bieriņu skulptūru parkā pie Mārupītes, notiks Ziemassvētku vecīšu un pavadoņu parāde, kā arī tirdziņš. Pasākums norisināsies no plkst. 12 līdz 16 Kantora un Amulas ielas krustojumā. Ziemassvētku vecīšu un viņu pavadoņu parāde sāksies ap plkst. 13, un tajā var piedalīties ikviens, kurš jūt aicinājumu iejusties Ziemassvētku vecīša lomā un iepriecināt bērnus šajos svētkos. Bet svētdien, 12. decembrī, Vecrīgā, Doma laukumā tiks dots starts jau trešajam Jautro Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienam. Skrējienam kļūt par Ziemassvētku vecīti aicināts ikviens, jo pasākums domāts gan tiem, kam patīk skriet, gan tiem, kas vēlas piedalīties jautrā izklaidē un apmēram 3 km garo distanci noiet. Šobrīd pieteikušies jau vairāk nekā 300 dalībnieku.

Iedegsim svētki egles Daugavpilī, Aizkrauklē un citviet

Šodien, 10. decembrī, plkst 17 Daugavpilī, Vienības laukumā, tiks iedegta pilsētas galvenā Ziemassvētku egle, bet pusstundu vēlāk - 17.30 Aizkraukles pilsētas centrālajā laukumā iemirdzēsies novada centrālā Ziemassvētku egle. 11.decembrī plkst.15.45 Lugažu laukumā pie Valkas pilsētas kultūras nama tiks iedegtas krāsaino lampiņu virtenes pilsētas centrālajā svētku eglē.

Miera ielas kvartāla tirdziņš

Pirmssvētku laikā, 11. un 18. decembrī, visi Miera ielas pārstāvji vienojušies Ziemas tirdziņā ielas garumā, kur katrā vietā apmeklētāji varēs atrast ko īpašu. Būs iespēja gan baudīt koncertus, gan piedalīties radošajās darbnīcās un atrast ko noderīgu radošo nieku tirdziņā.

Šobrīd kvartālu apdzīvo vairāk nekā desmit radošie pārstāvji, to vidū galerija "Taša", kafejnīcas "Taka" un "DadCafe", ekobodes "Dabas dobe" un "June", veikali "Ze Store" un "Mājai pie jūras", tēju un grāmatu studija "Illuseum" u.c.

Miera ielas tirdziņš norisināsies 11. un 18. decembrī no plkst. 14 līdz 21

"Prāta vētra" saviļņos Arēnu Rīga

10. un 11. decembrī notiks ilgi gaidītie "Prāta vētras" koncerti, kuros grupa atzīmēs arī jaunā albuma "Izlase 2000 - 2010" iznākšanu. Albums ir loģisks turpinājums pirms desmit gadiem izdotajai "Izlasei 89 - 99", kurā tika iekļautas tās desmitgades "Prāta vētras" raksturīgākās dziesmas. Jaunajā albumā apkopotas 20 grupas klausītāju iemīļotas dziesmas, piemēram, "Rudens", "Skoļzkije uļici", "Maybe", "Plaukstas lieluma pavasaris" un citas, kā arī grupas jaunā dziesma "Gara diena".

Jānis Jubalts
Jānis Jubalts Foto: TVNET

Liepājā un Rīgā uzstāsies "Gorky Park"

10. decembrī Liepājas Olimpiskajā centrā un 11. decembrī Rīgā, "Rock`n`Riga" ar savām labākajām dziesmām un grandiozu šovu uzstāsies slavenākā Krievijas rokgrupa "Gorky Park" . Koncertos Liepājā un Rīgā grupa dziedās savus superhitus "Moscow Calling", "Bang", "Stranger", "Try to find me" un daudzus citus - dziesmas, kuras zina ikviens grupas fans! Grupa ir dibināta Padomju Savienības pastāvēšanas norietā 1987. gadā Maskavā un guvusi acumirklīgus panākumus Amerikas Savienotajās Valstīs, kļūstot par pirmo Krievijas grupu, kuras dziesmas pārraida MTV televīzijas kanāls visā pasaulē.

Notiks smagās mūzikas festivāls "Ļaunais vilnis"

10.decembrī Rīgā, klubā "Melnā piektdiena", un nākamajā dienā Tallinas klubā "Rockstars" notiks blekmetāla festivāls "Ļaunais vilnis" jeb "Under the Black Metal Siege II", ko organizē pašmāju blekmetāla grupa "Dark Domination". Šogad festivālā spēlēs Čehijas grupa "Sekhmet", kas jau viesojusies Latvijā pērn, - šoreiz mākslinieki prezentēs savu jauno albumu "Opus of Monstrosity"; relatīvi jauna, nesen spēlēt sākusi vācu grupa "Askeregn", kurai drīzumā iznāks debijas albums, kā arī vairākas grupas no Baltijas valstīm. Baltijas valstu tumšā metāla pagrīdi pārstāvēs lietuviešu avangarda blekmetāla grupa "Inquisitor", igauņu mūziķi "Thou Shell of Death" un Latvijas jaunie blekmetāla talanti "Grondh".

Fado zvaigzne Kristina Branko un Nino Katamadze & Insight Kongresu namā

Fado mūzikas cienītāji tiks iepriecināti ar jaunās fado dīvas Kristinas Branko (Cristina Branco) daiļradi. Māksliniece ar savu grupu uzstāsies 11.decembrī Kongresu namā. Gaidāmi arī dažādi pārsteigumi no Latvijas džeza mūziķiem. Branko ir viena no lieliskākajām jaunajām fado dziedātājām, kuras brīnumainā balss ir kaislīga un eleganta. Bet 12. decembrī Rīgas Kongresu namā ar sava jaunā albuma "Red" prezentācijas koncertu viesosies gruzīnu modernā etnodžeza izpildītāja Nino Katamadze un grupa "Insight", kuri patlaban ir vieni no interesantākajiem, savdabīgākajiem un populārākajiem izpildītājiem. Pagājušā gada laikā viņi ir snieguši vairāk nekā 100 pilnībā izpārdotus koncertus uz prestižām skatuvēm Krievijā, Baltijas valstīs, Ukrainā un citviet.

Nārnijas hronika: Rītausmas ceļinieka brauciens
Nārnijas hronika: Rītausmas ceļinieka brauciens Foto: publicitātes

Kas jauns kinoteātros?

Nārnijas hronikas: Rītausmas ceļinieka brauciens (Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader). Piedzīvojumu filma.

Nārnijas karalis Kaspiāns un viņa pavalstnieki ar kuģi "Rītausmas ceļinieks" dodas meklēt septiņus reiz pazudušos Nārnijas augstmaņus, kas bija uzticīgi Kaspiāna tēvam. Kuģa komandai negaidīti pievienojas arī Lūsija, Edmunds un abu brālēns Jūstess, un šis ceļojums izrādās gan elpu aizraujošs piedzīvojums, gan nopietns pārbaudījums ikvienam no viņiem. Lomās: Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes, Will Poulter, Bill Nighy, Gary Sweet. No 10.12.

Sirdsāķītis (L'arnacoeur). Komēdija. Rūdīts dāmu siržu lauzējs Alekss kopā ar māsu sāk amizantu biznesu: viņš panāk, lai izjūk klientiem nevēlamas attiecības. Viss iet kā no rokas, līdz vienā jaukā dienā Aleksam gadās sarežģīts pasūtījums – viņam tiek uzticēts izšķirt patiešām ideālu pāri. Lomās: Vanesa Paradī, Romēns Djurī, Žilī Ferjē, Fransuā Damjens.

Visbaisākā Deila un Takera filma (Tucker & Dale vs Evil). Parodijomēdija, šausmu filma. No 10.12.
Režisors Eliss Kreigs meistarīgi spēlējas ar šausmu filmu žanra klišejām, mežonīgi draiskojas ar neatkārtojamu humoru, parodējot tādas masu slepkavību spriedzes filmas kā „Piektdiena, trīspadsmitais“, „Zāģis“, „Motorzāģa slaktiņš Teksasā“, „Asiņainā Valentīndiena“ u.c. „Facebook“ paaudzei radītajai, ellišķīgi smieklīgajai komēdijai lemts kļūt par kulta filmu un sagaidīt turpinājumu. Lomās: Tailers Labins, Alans Tudiks, Katrīna Bovdena, Džess Moss, Filips Grendžers, Brendons Džejs Maklarens, Kristija Lenga, Čelana Simonsa, Treviss Nelsons, Alekss Arsenolts. No 10.12.

Provokatora Ivara Poikāna retrospektīva LNMM
Provokatora Ivara Poikāna retrospektīva LNMM Foto: publicitātes

Provokatora Ivara Poikāna retrospektīva LNMM

10.decembrī plkst.16 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) tiks atklāta Ivara Poikāna retrospektīvā darbu izstāde. Poikāna personālizstādē LNMM Baltajā zālē būs apskatāmas aptuveni 50 gleznas un 20 grafikas no muzeju un privātajām kolekcijām, kā arī pavisam jauni - 2010.gadā gleznoti darbi.

No 12.decembra līdz 2011.gada 30.janvārim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles "Arsenāls" Radošajā darbnīcā būs skatāma Ilmāra Blumberga personālizstāde.

11.decembrī plkst.18 LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" (Torņa iela 1, Rīga) tiks atklāta jauno mākslinieku izstāde "Pilsētasbērni", turpinot tradīciju, kas aizsākās 2007.gadā ar Latvijas jauno gleznotāju darbu skati "Candy Bomber / Našķu bumba". Projekta mērķis ir pievērst uzmanību jaunajiem Latvijas māksliniekiem un atklāt vēl nezināmus vārdus.

Andrejsalā atklās "Bilžu bazāru"

11. decembrī, plkst.11 Andrejsalā, senlietu tirgotavas "Viss antīkais" telpās, tiks atklāts "Bilžu bazārs", kurā būs apskatāmi un nopērkami naivās mākslas meistaru darbi. "Bilžu bazārā" piedalīsies mākslinieki no dažādām Rīgas tēlotājas mākslas studijām - "Grīva", "Kolorīts", "Umbra", "Varavīksne" un "Ziemeļblāzma". Līdz ar "Bilžu bazāru" Andrejsalā tiks sākta vēl viena jauna tradīcija, kā arī atbalstīta jau esošā, jo daļa no bazārā gūtajiem ienākumiem tiks novirzīta ikgadējā Andrejsalas glezniecības plenēra veidošanai.

Liepājas teātrī notiks mūzikla "Vestsaidas stāsts" pirmizrāde

Šodien (10.dec.) plkst.19 pirmizrādi uz Liepājas teātra skatuves piedzīvos mūzikls "Vestsaidas stāsts", kas tapis, teātrim sadarbojoties ar Liepājas Simfonisko orķestri (LSO), režisoru Valdi Lūriņu, diriģentu Andri Veismani un horeogrāfu Albertu Kivlenieku. Iestudējumā piedalīsies vairāk nekā 30 aktieru un dejotāju, kā arī 33 orķestra mūziķi.

Liepājas teātrī notiks mūzikla "Vestsaidas stāsts" pirmizrāde
Liepājas teātrī notiks mūzikla "Vestsaidas stāsts" pirmizrāde Foto: publicitātes

Turpinās festivāls "Prozas lasījumi 2010"

10.decembrī, plkst.14 "1/4 Satori grāmatnīcas" telpās gaidāmi iepriekšējo gadu Literārās akadēmijas absolventu un draugu jaunāko prozas darbu lasījumi. Prozas lasījumā, ko sāks Laima Muktupāvela, piedalīsies Dace Voitkeviča, Gints Romanovskis, Jana Veinberga, Justīne Kļava, Osvalds Zebris, Rodrigo Jansons un Sandra Sabīne Jaundāldere.

11.decembrī plkst.14 "1/4 Satori grāmatnīcas" telpās gaidāmi iepriekšējo gadu Literārās Akadēmijas absolventu un draugu jaunāko prozas darbu lasījumi. Prozas lasījumā, ko sāks Muktupāvela, piedalīsies Dace Voitkeviča, Gints Romanovskis, Jana Veinberga, Justīne Kļava, Osvalds Zebris, Rodrigo Jansons un Sandra Sabīne Jaundāldere, bet par muzikālo noskaņu rūpēsies Latvijas Mūzikas akadēmijas absolventes, koklētāja Māra Henkuzene-Jansone un vokāliste Sandija Doļina. Savukārt plkst.18 Spīķeros, "Meta-kafe" telpās, gaidāmas Prozas vakariņas, kurās saspēlēsies gan ārvalstu autori un viņu darbu tulkotāji, gan latviešu autori. Vakara gaitā tulkotāja Matiasa Knolla vadībā būs iespēja dzirdēt Šveices literāti Mišeli Minelli un viņas darbu tulkotāju Juri Kronbergu, Kanādas autoru Maiklu Mirollu un viņa darbu tulkotājas Margitu Gailīti un Ingu Ābeli. 

Foto: publicitātes

Festivāla noslēguma dienā svētdien, 12.decembrī, uz uzmundrinošām un bagātīgām svētdienas Prozas brokastīm krogā "Andalūzijas Suns" plkst.12 aicina Andra Manfelde, Andris Kolbergs, Ineta Meimane, Inga Žolude, Juris Rozītis, Juris Zvirgzdiņš, Kristīne Ulberga un Luīze Pastore. Pasākumu vadīs dzejnieks Egīls Zirnis, bet par muzikālo pavadījumu rūpēsies Juris Kulakovs. Festivāla kulminācija gaidāma vakarpusē plkst.17 Ģertrūdes ielas teātrī, kur atraktīvas prozas ainas uzburs Aivars Eipurs, Andris Akmentiņš, Gundega Repše, Maira Asare, Nora Ikstena, Otto Ozols un Vilis Lācītis. Pasākumu vadīs kino zinātnieks un asociētais profesors Viktors Freibergs, bet starp lasījumiem klausītājus priecēs un izklaidēs proziska mūzika.

Slēpotāji slēpošanas trasē "Riekstukalns" Baldonē. Foto: LETA

TVNET

2010. g. 3. decembrī, 12:00

Klāt piektdiena! Klāt ziema! Tiem, kas vēl nav nocēluši no skapjaugšas savas slēpes un snovborda dēļus, pēdējais laiks to izdarīt. Tiem, kurus aktīvie ziemas prieki saista mazāk, TVNET ceļvedis atgādina citas iespējas, kā lietderīgi pavadīt brīvo laiku.

Iesaki:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Citos portālos Pastāsti:  

    ORB

    Digg

    del.icio.us

    Google

Resursi

  • Festivāls "Eiropas Ziemassvētki"
  • TVNET Afiša
  • Parādi, kā ziemas priekus baudi tu!

"Ziemas parks" Mežaparkā

Reklāma

Sestdien, 4.decembrī, Mežaparka Lielajā estrādē pirmo reizi darbu sāks jaunais atpūtas komplekss "Ziemas parks", kas ziemas periodā piedāvās dažādus atpūtas veidus. Apmeklētājiem jau pirmajā dienā būs pieejama kameršļūkšana, slidotava un daļa no distanču slēpošanas trases. Estrādes teritorijā tiks izveidots 700 metrus garš distanču slēpošanas aplis, kuru laika gaitā plānots paplašināt vairāk nekā divu kilometru garumā, kas slēpotājus vedīs pa piesnigušajiem Mežaparka takām un celiņiem. Tāpat Lielās estrādes sānā darbosies dabiskā slidotava, kura veidota 40x10 metrus plaša.

Protams, ar pilnu jaudu darbojas arī citi jau tradicionālie slēpošanas kalni - "Lemberga hūte" Ventspilī, "Žagarkalns", slēpošanas centrs "Baiļi", "Reiņa trase" u.c.

Festivāls "Eiropas Ziemassvētki"

No 3. līdz 30. decembrim Latvijā norisināsies mūzikas festivāls "Eiropas Ziemassvētki". Klausītājus priecēs Rīgas Doma zēnu koris, Latvijas Radio koris, "Sinfonietta Rīga", ievērojamais itāliešu senās mūzikas ansamblis "La Venexiana", igauņu zvanu ansamblis "Arsis", klavieru kvartets "RIX", vokālā grupa "Shola Cantorum Riga", baroka orķestris "Collegium Musicum Rīga". Solisti koncertos būs Latvijā iemīļoti mākslinieki - flautiste Dita Krenberga, kontrtenors Sergejs Jēgers, kontrabasists Gunārs Upatnieks, kā arī izcili soprāni - Sonora Vaice un Olga Pasičņika no Ukrainas.

Itāļu grupu "La Venexiana", kas atklās festivālu "Eiropas Ziemassvētki" piektdien, 3. decembrī Lielajā ģildē pl. 19.30.. Foto: Publicitātes foto

Festivālu piektdien, 3.decembrī, atklās koncerts "Monteverdi Venēcijas Ziemassvētki" diriģenta Klaudio Kavīnas vadībā Lielajā ģildē plkst.19.30.

Bundzinieku grupa "Yamato" no Japānas

Rīgas Kongresu namā piektdien, 3.decembrī uzstāsies atraktīva un enerģiska bundzinieku grupa "Yamato" no Japānas. Bundzinieki uzstājas, izmantojot vairākus desmitus visdažādāko izmēru, tembru un skaņu tradicionālo Japānas "Wadaiko" bungu, kas lielākoties darinātas no dabas materiāliem. Vislielākās no tām - odaiko - ir izgatavotas no milzīga, vairāk nekā 400 gadus veca koka.

Koncerti un klubu pasākumi

Studentu klubā šovakar ap plkst.23.30 notiks pašmāju smagās mūzikas grupu "Relicseed" un "Pūķa gars" kopīgs koncerts, kas tiek rīkots par godu katras grupas debijas albuma izdošanai.

Klubā "Space Dog" šovakar spēlēs dīdžejs "Mixmaster AG", klubā "Coco Loco" - dīdžejs ShahS, savukārt klubā "Nabaklab" šovakar viesosies grupas "Kuchenbeat", "Oranžās brīvdienas" un "Mango", bet klubā "Depo" notiks indie mūzikas diskotēka, kurā spēlēs mūziķu apvienība "Mala".

Igo. Foto: Publicitātes foto

Kafejnīcā "Taka" šovakar plkst.21 lustīgās skaņās uzstāsies latviešu "turbo folka" grupa "Oranžās brīvdienas", bet vakara turpinājumā eklektiski veselīga mūzika būs dīdžeja "Snobo" vadībā.

4. decembrī Liepājā, Fontaine Palace pašmāju grupa "Lassie the Cat" prezentēs grupas jauno sastāvu un jaunās dziesmas.

Ar koncertu Ventspilī un papildkoncertu Liepājā šajā nedēļas nogalē noslēgsies dziedātāja Igo koncertprogramma "Uguns". Piektdien plkst.19 Igo uzstāsies Ventspils jaunrades namā, bet sestdien skatītāju lielās intereses dēļ plkst.22 izsludināts papildkoncerts Liepājā - Olimpiskās halles Rožu zālē. Kā īpašie viesi uzstāsies pianists un komponists Jānis Strazds, saksofonists Zintis Žvarts.

4.decembrī plkst.19 Siguldas pilsētas kultūras namā notiks koncerts "Operācija: Jazz Ziemassvētkos".

Madonas kultūras namā uzstāsies "Turaidas Roze", savukārt Tukuma kultūras namā - Lauris Reiniks.

Sestdien, 4.decembrī, Rīgas Stradiņa universitātes Lielajā aulā notiks divi dziedātāja Laura Reinika koncerti, ar ko tiks noslēgta Reinika pirmā Latvijas koncertturneja "Es skrienu"

Dailes teātrī debitē Mārtiņš Eihe, Nacionālajā - Anna Kareņina

Ar Aleksandra Vampilova lugas "Atvadas jūnijā" iestudējumu Dailes teātrī debitēs režisors Mārtiņš Eihe. Pirmizrāde gaidāma, piektdien, 3. decembrī Mazajā zālē.

Šovakar Latvijas Nacionālajā teātrī jauniestudējums - romāns 34 daļās "Anna Kareņina", kurā galvenajās lomās divi Nacionālā teātra režisori - Indra Roga (Anna Kareņina) un Edmunds Freibergs (Aleksejs Kareņins). Iestudējumu veidojis režisors Mihails Gruzdovs, scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka.

"Seržanta Lapiņa atgriešanās". Foto: Publicitātes foto

Kinoteātros

Galvenais nedēļas notikums pašmāju kino dzīvē vēl joprojām ir jaunā latviešu spēlfilma "Seržanta Lapiņa atgriešanās", kas pirmajās trīs izrādīšanas dienās jau kļuvusi par ceturto skatītāko nedēļas nogales filmu. Filmu studijā "Tanka" tapusī režisora Gata Šmita spēlfilma "Seržanta Lapiņa atgriešanās" tiek izrādīta kinoteātros "Kino Citadele", "Cinamon" un "Rīga".

Šonedēļ kino sāk demonstrēt arī vairākas jaunas lentes - šausmu filmu "Ielaid mani", trilleri "Slepkava manī", romantisko drāmu "Pagājusī nakts" un asa sižeta filmu "Ātrāk".

Savukārt Kino "Rīga" uz lielā ekrāna tiks demonstrēta Elisonas Gristas filma "Burleska bez aizspriedumiem" – žilbinoši grezns ceļojums pašā burleskas mākslas sirdī.

Kino nakts "Crazy night"

Jau trešo reizi Latvijas Kultūras Akadēmija organizē kino nakti "Crazy night", kuras laikā būs iespējams noskatīties filmas no valstīm, kuru valodas un kultūras tiek studētas LKA - Dānija, Francija, Itālija, Lielbritānija, Norvēģija, Polija, Spānija, Vācija. Turklāt kino naktī būs pārstāvēta arī Turcija, jo augstskola ar šo valsti sadarbību sāks nākamgad. Tā kā LKA sadarbības partneru loks ir plašs, tiks rīkotas divas "Crazy night" kino naktis - sestdien - 4.decembrī un 2011.gada 19.martā. Abi pasākumi notiks kinoteātrī "Rīga", un to apmeklējums būs bez maksas.

Spīķeros notiks grāmatu un mūzikas ierakstu gadatirgus

Rīgā, Spīķeru koncertzālē 4. un 5. decembrī no plkst. 10 līdz 18 notiks grāmatu un mūzikas ierakstu gadatirgus. Gadatirgū būs iespēja iegādāties izdevniecību "Avots", "Jānis Roze", "Jumava", "Liels un mazs", "Atēna", "Mansards", "Madris", "Nordik-Tapals", "Dienas grāmata", "Pētergailis", "Zinātne", "Annele", "Neputns", "Antēra", "Daugava", "Sol Vita", "Rasa", "Sētava", "Vaidelote" grāmatas ar atlaidēm, kā arī mūzikas ierakstus, kalendārus un koncertu biļetes par izdevīgām cenām.

Spīķeros notiks grāmatu un mūzikas ierakstu gadatirgus. Foto: Publicitātes foto

KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU CITU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu