Izcilākais pašmāju kontrabasists Liepājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

18.decembrī plkst.17 Liepājā, viesnīcas Promenade hotel Hika zālē būs reta iespēja klausīties prestižāko starptautisko konkursu laureātu Gunāru Upatnieku - satriecoši prasmīgu un veiklu smagnējā kontrabasa pārvaldītāju, iespējams, pasaules labāko jauno kontrabasistu, informē koncerta organizatori.

Pārbaudītā un uzticamā sadarbībā ar pianisti Agnesi Egliņu Gunārs Upatnieks aicina kopīgi izbaudīt Adventa noskaņu klasiķu dzīvespriecīgajā mūzikā.

Festivāla Eiropas Ziemassvētki koncerts ar Gunāra Upatnieka un Agneses Egliņas piedalīšanos būs klausāms cikla "Iededz gaismu" ietvaros Liepājā viesnīcas Promendae hotel Hika zālē. Abi mūziķi koncertā atskaņos J.S.Baha korāļprelūdijas, čehu romantisma laikmeta kontrabasista Ā. Mišeka supervirtuozo Koncertpolonēzi, itāļu "kontrabasa Paganīni" Dž.Botezīni Grande allegro alla Mendelssohn un franču romantisma meistara S.Franka populārās vijoļsonātes pārlikumu kontrabasam un klavierēm.

Pēc spožās uzvaras sīvā konkurencē prestižajā starptautiskajā ARD konkursā Minhenē G.Upatnieks kļuvis par vienu no spilgtākajiem ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas un pat pasaules jaunajiem kontrabasistiem. Komponists Pēteris Vasks par talantīgo mūziķi saka:

"Gunāru Upatnieku uzskatu par vienu no visizcilākajiem mūsdienu basistiem. Viņa rokās bass kļūst par patiesi skaistu instrumentu, ar kura palīdzību skaņās var izteikt visplašāko jūtu un emociju spektru.

Ceru, ka pateicoties viņa ierosmei, komponisti radīs ne vienu vien jaundarbu."

Biļetes uz šo un citiem cikla Iededz gaismu koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu