"Mazie laupītāji" dodas uz Austriju (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA foto

Nedēļas nogalē Austrijā sāksies 21.starptautiskais Vīnes bērnu filmu festivāls, kura programmā iekļauta arī Latvijas un Austrijas kopražojuma ģimenes spēlfilma "Mazie laupītāji", informēja filmu studijas "F.O.R.M.A." pārstāvis Mārtiņš Slišāns.

Filma "Mazie laupītāji" ir dublēta vācu valodā, un pēc festivāla pirmizrādes, sākot ar 20.novembri, tā tiks izrādīta Austrijas kinoteātros vienlaicīgi uz 12 kino ekrāniem.

Slišāns vēstīja, ka par godu Latvijas neatkarības gada dienas svinībām filmu "Mazos laupītājus" rādīs arī Latviešu biedrība Austrijā sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Austrijā.

Uz pirmizrādi Austrijā ieradīsies filmas radošā grupa, kuras sastāvā ir filmas režisors Armands Zvirbulis, producents Gatis Upmalis, jaunie aktieri Gustavs Vilsons un Zane Leimane ar ģimenēm, kā arī filmas projekta attīstītājs Slišāns.

Līdz šim "Mazie laupītāji" jau ir piedalījušies vairākos starptautiskos festivālos, kuros gūtas arī vairākas balvas.

Filmas scenārija autors ir Māris Putniņš. "Mazos laupītājus" veidojusi filmu studija "F.O.R.M.A.", kas skatītājiem jau pazīstama ar filmu "Ūdensbumba resnajam runcim".

Filmas "Mazie laupītāji" pamatā ir stāsts par ģimeni, kuru banka kredīta parādu dēļ izliek no jaunā dzīvokļa un kura spiesta patverties pie vecvecākiem laukos. Ģimenes bērni - piecgadīgais puika Robis un septiņgadīgā meitene Luīze -, nokļuvuši laukos, izplāno bankas aplaupīšanu, kas izraisa virkni interesantu un negaidītu notikumu.

Mazos laupītājus atveido Gustavs Voldemars Vilsons un Zane Leimane - meitene skatītājiem pazīstama kā jaunākā māsiņa no "Ūdensbumbas resnajam runcim". Bīstamo, bet komisko bankas apsargu lomās iejutās Artūrs Skrastiņš un Juris Žagars. Bankas direktora lomu atveidoja austriešu aktieris Karls Markovics. Tāpat jaunajā filmā piedalās Aija Dzērve, Imants Strads, Gunārs Placēns, Skaidrīte Putniņa un Gundars Āboliņš.

Karlu Markovicu latviešu skatītāji pazīst no iemīļotā seriāla "Komisārs Reksis", kurā viņš tēloja kriminālpolicistu, kurš strādāja kopā ar Mozeru. Starptautisku slavu aktierim pagājušogad atnesa Austrijas-Vācijas kopražojuma filma "Naudas viltotāji" ("The Counterfeiters"), kurā Markovics atveidoja galveno lomu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu