Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm februārī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

1. decembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm februārī, kad paredzēta arī jauniestudējuma „Ābels un Olga” pirmizrāde.

4. februārī Dailes teātra Kamerzālē būs pirmizrāde – pēc Knuta Hamsuna romāna „Loks noslēdzies” motīviem iestudētā Mihaila Gruzdova izrāde „Ābels un Olga”, kam dramatizējumu veidojis Artūrs Dīcis.

„Loks noslēdzies” ir pēdējais Knuta Hamsuna darbs, kas slēpj tādu enerģiju un mīklas, kas liek pie sevis atgriezties – cilvēka dvēseles meklējumu kardiogrammas amplitūdu cilvēka zemapziņā. Norvēģijas pilsētā pie fjordiem un līčiem jaunais Ābels ir tik atšķirīgs no citiem. Viņš nekas nav un neko negrib sasniegt. Liekas, ka viņam ir mazas prasības pret dzīvi. Liekas, ka viņš ir vienaldzīgs pret visu un visiem, ļauj laikam slīdēt un nepakustina ne pirksta. Reiz viņš ir bijis brīvs un laimīgs. Tagad, bezrūpīgi smaidot, viņš sagandē savu dzīvi un nesaprot naudas vērtību. Brīžiem pat šķiet, ka viņš ir ļaunākais ienaidnieks pats sev. Bet tāpēc viņš nebūt nav nelaimīgs. Un tas nav dabiski. Cilvēki viņu nesaprot. Citi kaut ko sasniedz, jo viņi ir tik ikdienišķi. Taču viņš pieder kādai viņiem nepazīstamai pasaulei. Jebkuram citam sen būtu apnicis ar viņu nomocīties. Taču kurš gan var izprast sievietes sirds noslēpumus? Viņām ir savi plāni attiecībā uz Ābelu un viņa nākotni...

Jaunajā iestudējumā spēlēs aktieri Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa, Valdis Liepiņš, Gints Andžāns, Kārlis Freimanis, Inita Dzelme, Mirdza Martinsone, Ieva Pļavniece un Juris Bartkevičs.

11. februārī pēdējo reizi būs skatāma izrāde „Teroriste”, 20. februārī – izrāde „Suņa sirds”, bet 26. februārī – „Spilvencilvēks”. Savukārt 1. februāra izrāde „Manu sievu sauc Moriss” būs Dailes teātra ikmēneša piedāvājums, kad visu biļešu cena ir 3 lati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu