Neizslēdz iespēju Vāgnera zāli atjaunot, izmantojot publisko un privāto partnerību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pašlaik ir liela interese par Vāgnera zāli un netiek izslēgta iespēja, ka tā varētu tikt atjaunota, izmantojot publiskās un privātās partnerības pieeju, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā pauda kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK). Ministre skaidroja, ka pašlaik notiek diskusijas un sarunas par Vāgnera zāles nākotnes iespējām.

Iepazīstinot ar projektiem, kas tiek īstenoti par Eiropas fondu un citu finansējumu līdzekļiem, Melbārde uzsvēra, ka steidzami risināms jautājums ir par Latvijas Nacionālā arhīva Rīgas reģiona centra izveidi. Ja šis jautājums netiks atrisināts tuvākajos gados, tad Rīgā un Rīgas reģionā nezinās, kur likt savu arhīvu.

Finiša taisnē ir Rakstniecības un mūzikas muzeja un Raiņa un Aspazijas muzeju atjaunošana, kā arī restaurāciju piedzīvo Jāņa Akuratera muzejs, gaidāma VEF kultūras pils atjaunošana, tiek strādāts pie Tabakas fabrikas kvartāla kompleksa attīstības, kā arī nepieciešams izveidot Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves mākslu dekorācijas darbnīcu un mēģinājuma zāļu kompleksu.

Ministre arī stāstīja, ka pašlaik būtu jāpārskata programma «Mantojums - 2018», kurā 2006. gadā tika definētas kultūras infrastruktūras problēmas un plāni kultūras infrastruktūru atjaunošanai un pilnveidošanai. Tagad programma ir jāpārskata un jāplāno nākamajiem desmit gadiem.

«Gatavojot programmu nākamajiem gadiem, mēs noteikti daudz runāsim par to, ka kultūras infrastruktūras problēmas nevar risināt tikai viena gada griezumā, veidojot budžetu. Ir jābūt ilgtermiņa plānam un laicīgi jāprognozē iespējamās problēmas, kas var gadīties, lai neatkārtotos tas, kas notika ar Rīgas cirku,» sacīja ministre. Viņa piebilda, ka attiecībā uz Rīgas cirku neredz citu iespēju kā šogad vērsties ar aicinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu Rīgas cirka ēkas sienas nostiprināšanai. Tas, cik liela summa tam būs nepieciešama, vēl nav aprēķināts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu