Jauniešus aicina piedalīties konkursā filmu īsrecenziju rakstīšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas jaunieši aicināti piedalīties filmu īsrecenziju rakstīšanas konkursā, lai balvā iegūtu iespēju piedalīties Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūrijā, informēja kinoteātra «Splendid Palace» pārstāve Zane Geida. Konkursā var piedalīties jaunieši vecumā no 18 līdz 25 gadiem. Konkursa dalībniekiem gan rakstiski, gan mutiski teicami jāpārvalda angļu valoda, kā arī jāmāk formulēt savu viedokli un labi izteikties, lai varētu gatavot īsrecenzijas par filmām un piedalīties diskusijās.

Visiem konkursa dalībniekiem līdz 28. aprīlim jāiesniedz angļu valodā aizpildīta pieteikuma forma, kas ietver informāciju par sevi, trīs aprakstus par trīs ainām no trīs nesen redzētām kinofilmām, viena recenzija par nesen redzētu filmu, kas ir bijusi kinoteātra «Splendid Palace» vai «K.Suns» repertuārā. Tāpat jānorāda piecas mīļākās filmas un jāuzraksta motivācijas apraksts.

Konkursa aprakstu un pieteikuma formu var atrast šeit:

Aizpildītu pieteikuma formu konkursa dalībnieki var sūtīt uz e-pastu «splendid@riga.lv».

Konkurss noritēs divās kārtās. Visus iesūtītos darbus izvērtēs pašmāju žūrija, kuras sastāvā ir kinokritiķe Daira Āboliņa, kura žūrijā pārstāv kinoteātri «Splendid Palace», kinoteātra «K.Suns» vadītājs Juris Zviedris un Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma. No visiem iesūtītajiem darbiem žūrija atlasīs četrus konkursa dalībniekus, kurus izvirzīs uz otro kārtu - šie darbi tiks sūtīti uz «Europa Cinemas» biroju, kur tiks atlasīts dalībnieks, kurš iegūs galveno balvu.

Konkursu jauniešiem, kuri interesējas par kino un vēlas pārbaudīt savas prasmes kinofilmu īsrecenziju rakstīšanā, rīko kinoteātris «Splendid Palace» un kinoteātris «K.Suns», kas ir divi vienīgie Latviju pārstāvošie kinoteātri Eiropas filmu kinoteātru tīklā «Europe Cinemas».

Konkursa uzvarētājs iegūs galveno balvu - pilnībā apmaksātu ceļazīmi uz Venēcijas kinofestivālu un unikālu iespēju klātienē izbaudīt pasaulē vecākā kinofestivāla atmosfēru, īpašās meistarklasēs tikties ar pasaulē pazīstamiem režisoriem un producentiem, baudīt filmu programmu, kā arī kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajā redzēto.

Venēcijas Starptautiskajā kinofestivālā šogad jau septīto gadu darbosies jauniešu žūrija «28 Times Cinema», kas tiek atlasīta starptautiska konkursa kārtībā, dodot iespēju jauniešiem no visas Eiropas. Pagājušajā gadā Latviju Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūrijā pārstāvēja Zane Timoņina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu