Liepājas teātris sāk sezonu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas teātris savu 101.sezonu atklāja 6.septembrī ar pasakas "Sarkangalvīte un vilks" iestudējumu. Savukārt oktobrī gaidāma muzikālā lieliestudējuma - operas-melodrāmas "Agrā rūsa" - pirmizrāde.

4.oktobrī Liepājas teātris savus skatītājus iepriecinās ar kārtējo muzikālo lieliestudējumu - Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera operu-melodrāmu "Agrā rūsa" pēc tāda paša Elīnas Zālītes romāna motīviem Ivara Lūša režijā. Komponists un režisors sapulcinājuši spēcīgu un interesantu radošo komandu, kurā ir gan pašmāju, gan Rīgas mākslinieki.

Galveno - Elzas - lomu dublē visiem labi pazīstamā Ance Krauze un jauniņā Rudīte Būmane, bagātā Ķikuļa tēlā iejūtas Uģis Roze, skaisto Elzas mīļoto Italo atveido Andris Ērglis, Elzas mātes lomā - Sigita Jevgļevska, bet negantais pavedinātājs Straujups ticis Edgaram Pujātam, pārējās lomās Marģers Eglinskis, Emīls Dreiblats, Zanda Štrausa, Aija Vītoliņa, Ieva Dreimane, Zane Gudrā u.c. Nozīmīga loma iestudējumā ir arī korim "INTIS" Ilzes Valces vadībā un muzikāli instrumentālajai grupai. Kostīmus un skatuves ietērpu veido māksliniece Anna Heinrihsone.

Kā uzsvēra komponists Jānis Lūsēns, šoreiz tas nebūs mūzikls, bet gan opera-melodrāma, un atšķirība ir tāda, ka izrādē nerunā, bet dzied. Tāpēc arī šāda radošā komanda. Režisors Ivars Lūsis skaidro, ka Elīnas Zālītes romāns izvēlēts tāpēc, ka tā sižets ļoti tieši sasaucas ar mūsdienu aktualitātēm. Cilvēku savstarpējām attiecībām. Savukārt Ance Krauze, Uģis Roze un Andris Ērglis uzsvēra, ka ir lepni un gandarīti, ka viņiem dota iespēja strādāt kopā ar Jāni Lūsēnu - pašlaik vienu no labākajiem un nopietnākajiem komponistiem Latvijā.

Oktobra beigās tiks piedāvāts trešais jauniestudējums - Dario Fo komēdija "Es gaidu tevi, mīļais" Valentīna Maculēviča režijā. Lomās: Mirdza Martinsone, Rolands Zagorskis, Jūlija Ļaha un Armands Kaušelis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu