Koncerta apskats: Avrila Lavinja Rīgā (266)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beidzot skolas garajā brīvlaikā arī kāda izklaide pusaudžiem un skolas vecuma bērniem! Šīs izklaides vārds - Avrila Lavinja!

Koncerta apskats: Avrila Lavinja (Rīga, "Arēna Rīga" 02.07.2008.)

Izpildījums: 10/12

Baudījums: 8/12

Skaņa: 7/12

Saturs: 8/12

23 gadus vecā dziedātāja no Kanādas iegriezās mūsu pusē sava pēdējā, pēc skaita trešā studjas albuma tūres ietvaros, protams, blakus jaunajām dziesmām visi sanākušie varēja pamatīgi izlēkāties un izdziedāties arī "veco labo" hitu ritmā - "Complicated", "Sk8er Boi", "My Happy Ending" u.c.

Kopā ar dziedātāju Latvijā, kā solīts, ieradās arī grupa 12 cilvēku sastāvā, kurā ietilpst pavadošie mūziķi (klasisks roka sastāvs - 2 ģitāras, bass, bungas) un dejotāji, kas kopā ar Avrilu šovakar kāpa uz "Arēnas Rīga" skatuves. Latvijā Lavinja ieradās pirmo reizi, un, kā pirms koncerta apgalvoja pati mūziķe, šova programma un vizuālais noformējums būšot pārsteigums visiem klātesošajiem. Vai tāds tas tiešām bija, visticamāk, jājautā jums...

Pēc koncerta kāds paziņa, daloties savās koncerta izjūtās, man atzinās, ka "pa teļļuku esot bijis labāk". Kā lai nebūtu, ja skaisti iepakotu popmūzikas produktu, Avrilas gadījumā - nedaudz "sliktās meitenes" tēlu, līdz potenciālajam klausītājam nogādā eleganti iekonservētā veidā?

Protams, kopš 2002. gada Avrila ir izaugusi un kļuvusi daudz sievišķīgāka un sākotnējais dumpīgais pankmeitenes tēls šodien vairs nešķiet diez cik ticams (jājautā, vai vispār tas tolaik bija patiess?). To varējām vērot arī šā vakara koncertā - nekas no neprātīgas lēkāšanas, ģitāras sišanas pret zemi, dažādu nepieklājīgu žestu rādīšanas, lēkšanas publikā (tas viss redzams Avrilas reklāmas materiālos un klipos) u.tml. Acīmredzot savā būtībā, Avrila nav pankmeitene (kā Kortnija Lova vai tā pati Gvena Stefani) un ar varu sevi nepiespiež ārdīties tikai ārdīšanās pēc.

Lai arī jaunā albuma nesošie singli ieturēti vieglā poppanka garā ("The Best Damn Thing" vai "Girlfriend"), šodien, manuprāt, Avrilai ļoti piestāv kas cits, proti, sievišķīgais tēls, kas bija redzams uz ekrāniem (klipa fragmenti) balādes "When You''re Gone" laikā. Iespējams šo lirisko sajūtu uztvērusi arī pati Avrila, ne velti vairākas dziesmas koncerta vidū izskanēja pavisam jaunā akustiskā un pusakustiskā aranžējumā. Tieši šajās lēnajās dziesmās bija iespēja arī pārliecināties par meitenes labi nostādīto vokālu un patīkamo tembru.

Ātros roka skaņdarbus diemžēl nedaudz pievīla skaņa, kā jau ierasts Arēnā, visi instrumenti skanēja paši par sevi, neradot vienotu kopskaņu - pāri visam dārdēja bungas, ģitāra vienā malā, balss kaut kur citur utt.

Lavinja, kura šobrīd ir viena no populārākajām dziedātājām pasaulē, savu pirmo albumu izdeva 17 gadu vecumā, vēlāk 2004. gadā seko Dziedātāja vairākas reizes ir nominēta "Grammy" balvai, triumfējusi MTV balvu pasniegšanas ceremonijās un ieguvusi daudzas citas atzinības. Dziedātāja ir izdevusi trīs studijas albumus, kas pārdoti jau vairāk nekā 30 miljonos eksemplāru visā pasaulē.

Dziesmu saraksts:

Girlfriend I Can Do Better Complicated My Happy Ending I''m With You I Always Get What I Want When You''re Gone Innocence Don’t Tell Me Hot Losing Grip Bad Reputation (video) The Best Damn Thing Everything Back But You I Don''t Have to Try Runaway He Wasn''t ------------------------------------ Girlfriend (Remix) Sk8er Boi

Komentāri (266)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu