Piektdien Doma laukumā Zāļu tirgus (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 20.jūnijā, Rīgā, Doma laukumā, no plkst. 9 līdz plkst. 17 Rīgas domes Kultūras departamenta koncertorganizācija "Ave Sol" rīko tradicionālo Zāļu tirgu.

Jau tradicionāli Zāļu tirgu skanīgi atklās profesionālais pūtēju orķestris "Rīga". Uz skatuves dejos krāšņākie Rīgas tautas deju kolektīvi - "Dancis", "Teiksma", "Saime", kā arī mazie dejotāji - "Dancītis" un "Bitīte".

Sadziedāsies līgotāji no Rīgas - jauktie kori "Aura", "Balsis", "DeCoro", kā arī līgotāji no citiem Latvijas novadiem - grupa "Laimas muzykanti" no Daugavpils un folkloras kopa "Atštaukas" no Liepājas.

Jūrmalas teātra aktieri Zāļu tirgus apmeklētājiem rādīs "Īsu pamācību mīlēšanā", bet Valdis Muktupāvels kopā ar Rīgas kamerkori "Ave Sol" ir sagatavojis līgotņu spēli "Dieva dēli, Saules meitas".

Būs arī konkursi skaistāko vainagu pinējām un brangāko alus kausu darinātājiem, kuriem būs iespēja saņemt Jāņu vakaram noderīgas balvas no "Tērvetes alus darītavas" un Valmieras piena kombināta.

Kā Jāņu nakti vislabāk pavadīt, visas dienas garumā mācīs Jāņa tēvs un Jāņa māte - Latvijas Nacionālā teātra aktieri Dita Lūriņa Egliena un Egils Melbārdis.

Zāļu tirgū kopumā piedalīsies vairāk nekā 350 tirgotāju, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvās jāņuzāles un ziedus, dažādu Jāņu sieru šķirnes no Latvijas novadiem, kūpinātas zivis no Vidzemes un Kurzemes jūrmalas, zāļu tējas, zemenes, dzērvenes un medu.

Būs iespēja nogaršot gan lauku maizi, gan siltus pīrādziņus, piparkūkas un citus našķus. Kā jau ierasts, ar bagātu preču klāstu tirgus apmeklētājus priecēs arī tautas daiļamata meistari - būs gan pinumi, gan keramika, linu izstrādājumi, lakati, adījumi, koka karotes un rotaļlietas. Katrs Jānis varēs nopirkt un dāvināt savai Līgai sudraba gredzentiņu vai kādu citu skaistu rotu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu