Braiens Ferijs atgriežas ar Keitu Mosu uz vāka (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Leģendārais grupas ''Roxy Music'' dibinātājs, angļu dziedātājs Braiens Ferijs (Bryan Ferry) 26.oktobrī laidis klajā jaunu studijas albumu, kas ir pirmais ieraksts ar Ferija oriģinālmūziku kopš 2002.gada "Frantic", ziņo ārvalstu prese.

Albums ar nosaukumu "Olympia" laists klajā "Virgin Records" apgādā un seko 2007.gada ''Dylanesque", kurā bija iekļautas 11 melodiskas, emocionālas dziesminieka Boba Dilana dziesmu kaverversijas.

Jaunā albuma ierakstā piedalījušies vairāki viesmūziķi - gan Ferija grupas ''Roxy Music'' kolēģi Braiens Īno (Brian Eno), ģitārists Fils Manzanera (Phil Manzanera) un Endijs Makejs (Andy Mackay), kas visi pēdējo reizi kopā strādājuši pirms 37 gadiem (albumā "For Your Pleasure"), gan  britu elektroniskās mūzikas duets "Groove Armada", "Scissor Sisters", bijušais "Pink Floyd" dalībnieks Deivids Gilmors (David Gilmour), "Radiohead" ģitārists un taustiņinstrumentālists Džonijs Grīnvuds (Jonny Greenwood), "Red Hot Chili Peppers" basģitārists Flī (Flea) u.c. 

Viens no albuma dziesmu līdzautoriem ir arī "Eurythmics" mūziķis Deivs Stjuarts. Producents Rets Deiviss (Rhett Davies), kas pazīstams kā daudzu 1970. un 80. gadu mūziķu skaņu vīrs.

Blakus oriģinālmūzikai albumā iekļautas arī divas kaverversijas - Tima Baklija (Tim Buckley) "Song To The Siren" un britu rokgrupas "Traffic" "No Face, No Name, No Number".

Albuma vāku rota britu modeles Keitas Mosas foto (norāde uz franču gleznotāja, impresionisma virziena pamatlicēja Eduāra Manē gleznu ar tādu pašu nosaukumu), radot asociācijas ar Ferija un ''Roxy Music'' agrīno albumu vāku estētiku.

Braiens Ferijs atgriežas ar Keitu Mosu uz vāka
Braiens Ferijs atgriežas ar Keitu Mosu uz vāka Foto: Publicitātes foto

65 gadus vecais dziedātājs tiek uzskatīts par vienu no romantiskākajiem ar īsti aristokrātiskām manierēm un melodiski samtainu balsi. Viņa plates pirmais singls ir "You Can Dance" (skat. video).

Dziesmu saraksts:

  1. "You Can Dance" – 4:29
  2. "Alphaville" – 4:25
  3. "Heartache By Numbers" – 4:56 (Ferry/Scissor Sisters)
  4. "Me Oh My" – 4:40 (Ferry)
  5. "Shameless" – 4:36 (Ferry/Cato/Findlay)
  6. "Song To The Siren" – 5:56 (Buckley/Beckett)
  7. "No Face, No Name, No Number" – 4:40 (Capaldi/Winwood)
  8. "BF Bass (Ode to Olympia)" – 4:09 (Ferry/Manzanera)
  9. "Reason Or Rhyme" – 6:52 (Ferry)
  10. "Tender Is The Night" – 4:35

Atgādinām, ka  2007. gada 1.novembrī Ferijs uzstājās arī Rīgā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu