Gada garumā 80 gadu jubilejā godinās režisoru Streiču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad rudenī savu 80 gadu jubileju svinēs izcilais latviešu kinorežisors, scenārists, aktieris, rakstnieks un gleznotājs Jānis Streičs, kura jubilejai par godu gada garumā tiks rīkoti dažādi pasākumi.

Lai gan dzimšanas diena Streičam ir tikai septembrī, tas tomēr ir iemesls, lai Rīgas Kino muzejs un Nacionālais kino centrs visu 2016.gadu pasludinātu par Streiča kinogadu, un šā gada laikā iecerēti daudzi un dažādi notikumi jubilāra godināšanai, viņa radošā darba izpētei un iedzīvināšanai mūsdienu kultūras kontekstā, informēja Nacionālā Kino centra vecākā referente Kristīne Matīsa.

Plašāk par gaidāmajiem pasākumiem varēs uzzināt preses konferencē, kas 5. aprīlī plkst.12 notiks Rīgas Kino muzejā. Preses konferencē piedalīsies Streiča kinogada rīkošanā iesaistītie - Rīgas Kino muzeja vadītāja Zane Balčus, Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma, kinokritiķe Daira Āboliņa un citi Streiča draugi, kā arī pats jubilārs.

Preses konferencē tiks arī prezentēta Streiča kinogada zīme - vizuālais tēls, ko veidojis mākslinieks Ervins Broks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu