Sāk rādīt 3D filmu "Cloudy With A Chance Of Meatballs"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savu pirmizrādi Amerikas Savienotajās Valstīs piedzīvojusi populārās bērnu grāmatas "Cloudy With A Chance Of Meatballs" ("Mākoņains, gaidāms kotlešu lietus") 3D ekranizācija, un jau pirmajās dienās tā sevi pierādījusi kā kases grāvēju - nedēļas nogalē animācijas filma ienesusi tās veidotājiem 30,1 miljonu ASV dolāru (14,3 miljonus latu).

Fila Lorda un Krisa Millera jaunā filma stāsta par kādu jaunu ģēniju vārdā Flints Lokvuds, kas paglābj savu pilsētu no nīkulīgas sardīņu diētas, izgudrojot ierīci, kas pārvērš ūdeni dažāda veida ēdienā, kas krīt no debesīm gluži kā lietus. Flinta Lokvuda un aizrautīgās laika ziņu žurnālistes Semas Spārksas lomas ierunājuši Bils Heiders un Anna Ferisa. Filmā spēlē arī godalgotās drāmas "The Godfather" ("Krusttēvs") aktieris Džeimss Kāns, kas atveido Flinta tēvu Timu Lokvudu, Endijs Sembergs pilsētas kaušļa Brenta lomā, Brūss Kembels apsviedīgā mēra Šelborna lomā, savulaik populārā seriāla "A-team" ("A-komanda") zvaigzne "Mr. T" policista Ērla Devero lomā, kā arī Nīls Patriks Hariss, kas ierunājis Flinta mērkaķīša Stīva balsi.

Heirders ir spēlējis tādās filmās kā "Pineapple Express" ("Ananāsu ekspresis"), "Night at the Museum: Battle of the Smithsonian" ("Nakts muzejā 2"), kā arī animācijas filmā "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs" ("Ledus laikmets 3. Dinozauru ēra"). Savukārt Ferisa vislabāk pazīstama ar lomu 2000.gada komēdijā "Scary Movie" ("Šausmenīte").

Kā atklāja 32 gadus vecā aktrise, spēlēt animācijas filmā ir daudz grūtāk, nekā viņa bija iedomājusies. "Katra rindiņa ir jāpasaka kādas 20 reizes. Un patiesībā tu ne ar vienu nesarunājies, tāpēc tu gandrīz sāc zaudēt notiekošā kontekstu. Un tas visu padara sarežģītu. Un otra lieta - mūsu režisori Kriss un Fils var pateikt ko tādu - labi, tu lec no viena kartupeļa frī salmiņa uz otru pāri karstas eļļas upei. Kā tu tagad rīkosies?"

Arī Heiders piekrita, ka balss ierakstu sesijas nebija vieglas. "Kad tu tēlo, tu izmanto savu ķermeni un domā - jā, man izdevās. Bet man saka - nē, patiesībā neizdevās, tas viss redzams tavās kustībās, taču ne balsī. Tāpēc bija daudzas lietas jāiemācās - vienkārši visas lietas ir jāintensificē."

Filma Latvijā būs skatāma no 23.oktobra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu