Mūsu baletdejotāji apbur Dortmundes operteātrī (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

25. oktobrī Dortmundes operteātra rīkotajā ikgadējā Baleta galā koncertā piedalījās arī Latvijas Nacionālā baleta vadošie solisti Elza Leimane-Martinova un Raimonds Martinovs ar duetiem no baletiem „Korsārs” un „Žizele”. Abi dejotāji vācu presē tiek dēvēti par Latvijas Nacionālā baleta sapņu pāri.

Dortmundes Baleta galā koncerti, kas šogad notika jau 13. reizi, slaveni ar to, ka pulcē izcilākos dejotājus no visas pasaules.

Šogad līdzās mūsu baleta pārstāvjiem dejoja arī Stīvens Makrejs no Londonas Karaliskā baleta, Bavārijas Valsts baleta prīma Lučija Lakara, kas dejoja ar Sirilu Pjēru, Nadja Saidakova un Mikaels Banchafs no Berlīnes Valsts baleta u.c.

"Tie ir vārdi, kas pielīdzināmi visspožākajiem operas pasaules zvaigžņu vārdiem!"

par Dortmundes operteātra rīkoto Baleta galā koncertu stāsta Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Elzas Leimanes-Martinovas un Raimonda Martinova duetu uz LNO skatuves varēs redzēt 14. novembrī Pētera Čaikovska baletā „Riekstkodis”.

Elza Leimane:

2001.gadā absolvējusi Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu Sarmītes Jakses-Graudiņas klasē. Prasmes papildinājusi Parīzes Konservatorijā, Anaheimas vasaras baleta kursos ASV, Bartolinas (Dānija) baleta kursos, Vīnes Valsts konservatorijas vasaras kursos, treniņos Sanktpēterburgas baleta trupā Marijas teātrī un Hamburgas baleta trupā Vācijā. LNO baleta trupas soliste kopš 2001.gada. Vairāku starptautisku konkursu dalībniece un laureāte. 2006. gadā apbalvota ar Spēlmaņu nakts balvu kā Gada baleta māksliniece pirmā plāna lomā par marķīzes de Merteijas un Žizeles lomām. Uzstājusies Lielbritānijā, Izraēlā, Portugālē, Zviedrijā, Francijā, Norvēģijā, Somijā, Dānijā, Holandē, Vācijā, Luksemburgā, Šveicē, ASV, Itālijā, Dienvidāfrikā u.c.

Raimonds Martinovs:

2000.gadā absolvējis Rīgas Horeogrāfijas skolu Jura Kaprāļa klasē. LNO baleta trupā kopš 2000.gada. Izglītību papildinājis Anaheimas (ASV) baleta vasaras kursos un Starptautiskajā Bartolinas baleta seminārā. 2005.gadā kļuvis par Starptautiskā Ņujorkas baleta konkursa diplomandu. Ar LNO baleta trupu viesojies Lielbritānijā, Izraēlā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Portugālē, Vācijā, Šveicē u.c. valstīs. 2007.gadā kļuvis par Spēlmaņu nakts balvas laureātu kā Gada baleta mākslinieks. 2008.gadā ieguvis bronzas medaļu I Starptautiskajā Dienvidāfrikas baleta konkursā.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu