«Melnajā piektdienā» ASV metāla grupa «Nile»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klubā «Melnā piektdiena» 31. martā ar koncertu Rīgā atgriezīsies ASV tehniskā «death metal» meistari no ASV - grupa «Nile», informē koncerta rīkotāju pārstāvis Jānis Jansons. Kopā ar grupu «Nile» koncertā spēlēs arī grupa «Melechesh» no Nīderlandes un «Embryo» no Itālijas.

Grupa «Nile» savu darbību sāka 1993. gadā ASV. No sākotnējā sastāva grupā palicis tikai ģitārists un vokālists Karls Sanderss, viņš lielākoties arī ir mūzikas un dziesmu tekstu autors, kā arī ļoti zinošs Ēģiptes tematikas fans. Pamatoti viņš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem «death» metāla ģitāristiem pasaulē. «Nile» unikalitātes formulā iekļauta tehniskā «death» metāla un tradicionālās Austrumu mūzikas kombinācija ar grupas līdera Sandersa dziļajām zināšanām par Ēģiptes un citām Vidējo Austrumu kultūrām.

Grupa «Nile» ir viena no spēcīgākajām vienībām uz modernās «death» metāla skatuves. Grupas diskogrāfijā ir astoņi albumi, no kuriem jaunākais «What Should Not Be Unearthed» klajā nāca 2015. gadā.

Savukārt grupa «Melechesh» radusies 1993. gadā Izraēlā, no kurienes ātri vien emigrējusi uz Nīderlandi, jo spēlēt «black metal» un konfliktēt ar reliģiozām grupām dzimtajā pilsētā kļuva par grūtu. Grupas dibinātājs armēņu-asīriešu jauneklis Ashmedi un domubiedri savā ziņā ir radījuši jaunu stilu metālmūzikā - mezopotāmiešu metālu, kura galvenā idejiskā nostādne ir okultisms, kas balstās mezopotāmiešu un šumeru mitoloģijā. Grupa līdz šim izdevusi sešus dziesmu albumus, no kuriem pēdējais ir pērn izdotais «Enki».

Koncerts klubā «Melnā piektdiena» sāksies plkst.20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu