Foto: prezentē džeza albumu «More Latvian sentiments»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET
References: API SITE

14. novembrī, «Staro Rīga» pirmajā vakarā Rīgas klubā «Četri balti krekli» pašmāju dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, zviedru mūziķis Hanss Anteheds un saksofonists Deniss Paškevičs prezentēja nule kā izdotu albumu «More Latvian sentiments», kurā latviešiem zināmas un iemīļotas dziesmas izpildītas džeza manierē.

Vakara gaitā skanēja populāras latviešu tautasdziesmas un tautā iemīļotu komponistu - Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa un Imanta Kalniņa - oriģināldziesmas zviedru mūziķa, aranžētāja un komponista Anteheda interpretācijā.

Tie bija dažādu laiku un žanru skaņdarbi, kurus Anteheds iepazinis, esot Latvijā, piemēram, Liepiņa «Ķiršu lietus», Paula «Caur sidraba birzi gāju», «Gula meitina», «Tek saulīte tecēdama…», «Skaisti dziedi lakstīgala», «Es redzēju jūriņā», «Zied ievas Siguldā», «Nepiesauc, nepasauc mani vēl» un Kalniņa «Es redzēju sapnī» un «Ir tikai tveice».

Koncertā piedalījās dziedātāja Gulbe-Paškeviča, saksofonists Paškevičs un «Hansa Anteheda Trio», kurā spēlē pianists un aranžētājs Anteheds, basģitārists Staņislavs Judins un sitaminstrumentālists Daniels Olsons.

Albums «More Latvian sentiments» ir turpinājums 2011. gadā izdotajam albumam «Latvian sentiments», kas ticis nominēts «Mūzikas ierakstu gada balvai 2011» kategorijā «Labākais instrumentālais, džeza, filmu vai teātra mūzikas albums».

Latviju un latviešu mūziku Anteheds iemīlējis, pateicoties kora braucienam uz Jūrmalu 2000. gadā. Tajā viņš sastapa savu topošo sievu Inesi, kas vēlāk kļuva par viņa mūzu un ceļvedi latviešu kultūrā un sajūtās. Atklājot šo jauno mūzikas un mīlestības pasauli, Anteheds sāka aranžēt latviešu dziesmas džeza manierē. Pēcāk viņš iepazinās un sāka sadarboties ar mūziķiem Denisu Paškevicu, Jolantu Gulbi-Paškeviču un Ievu Kerēvicu, līdz 2011. gada pavasarī tika izdots daļai klausītāju jau zināmais mūzikas albums «Latvian Sentiments».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu