Musulmaņiem atļauj apmeklēt Black Eyed Peas koncertu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Malaizijā atcelts iepriekš pasludinātais aizliegums musulmaņiem apmeklēt septembra beigās gaidāmo amerikāņu hiphopa grupas "The Black Eyed Peas" koncertu.

Pasākuma norisi apņēmusies finansēt alkoholisko dzērienu kompānija "Guiness", svinot savas darbības 250.gadadienu. "Guiness" pieder pasaulē lielākajam alkoholisko dzērienu ražotājam "Diageo".

Valsts informācijas lietu ministrs Raiss Jatims norādījis, ka katram pašam jāizlemj, vai apmeklēt stipro dzērienu izgatavotājuzņēmuma organizētu sarīkojumu.

"Mūsu rīcībā nav juridisku līdzekļu, lai aizliegtu cilvēkiem apmeklēt pasākumus," Raiss pastāstījis intervijā laikrakstam "The Star".

Vairāk nekā puse no valsts 27 miljoniem iedzīvotājiem ir islāmticīgie. Viņiem aizliegts lietot alkoholu, lai gan tas bieži tiek pārkāpts, it īpaši lielajās pilsētās, piemēram, galvaspilsētā Kualalumpurā.

Nesen kādai 32 gadu vecai sievietei, kura viesnīcā pieķerta dzeram alu, islāma tiesa piespriedusi sešus sitienus ar nūju. Lēmums valstī izraisīja diskusijas par aizvien pieaugošo reliģijas ietekmi.

Malaizijā blakus oficiālajai tiesu sistēmai darbojas arī islāma likumi, kuri kontrolē tādas jomas kā kriminālnoziegumus un ģimenes lietas.

Valdošā konservatīvā Islāma partija (PAS) jau iepriekš asi protestējusi pret ārzemju mūziķu koncertiem.

Pagājušajā nedēļā PAS aicināja atcelt dāņu rokgrupas "Michael Learns To Rock" uzstāšanos, pamatojot savu nostāju ar to, ka mūziķi "dziļi aizvainos" musulmaņus svētā mēneša ramadāna laikā.

Kopš 2007.gada PAS iebildis arī pret tādu mākslinieču kā Bejonsī, Rianas, Gvenas Stefani, Avrilas Lavinjas un Meraijas Kerijas koncertiem.

"Guiness" pārstāvniecība Malaizijā izplata ne tikai savas preču markas alkoholiskos dzērienus, un tās apgrozījums 2008.gadā sasniedza 1,2 miljardus ringitu (167,8 miljonus latu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu