ASV startē vasaras kino sezona (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar komiksu "Iron Man" ("Dzelzs vīrs") ekranizāciju un brāļu Vačovsku versiju populārajai japāņu animācijas filmai "Speed Racer" ("Ašais braucējs") ASV sākusies vasaras kino sezona, tomēr šogad amerikāņu kino industrijai nebūs viegli pārspēt pagājušā gada kases ieņēmumu rekordu 4,1 miljardu ASV dolāru (1,84 miljardus latu).

"Pagājušajā vasarā uz ekrāniem iznāca tādi populāru kases grāvēju turpinājumi kā "Spiderman 3" ("Zirnekļcilvēks 3"), "Shrek 3" ("Šreks Trešais"), "Pirates 3" ("Karību jūras pirāti: Pasaules malā"), "Rush Hour 3" ("Spriedze 3"), taču šogad viss ir citādāk - nav tik daudz turpinājumu, tā vietā uzsvars tiek likts uz komēdijām, kā "''The Love Guru" ("Mīlas guru"), "Get Smart" ("Ķeriet Smārtu"), "You don''t mess with the Zohan" ("Ar Zohanu joki mazi"), un tas ir nedaudz riskantāk kā iepriekšējos gados," paskaidroja televīzijas izklaides raidījuma "Access Hollywood" kinokritiķis Skots Mencs.

Lai gan ekonomiskās situācijas ietekmē biļešu pārdošanas rādītāji ir kritušies par 3,5% un apmeklētības rādītāji kritušies par 6,5%, salīdzinot ar pagājušo gadu, tomēr vēsture rāda, ka kino industrija būs pasargāta no krasiem zaudējumiem.

"Cilvēkiem patīk apmeklēt kino," sacīja Mencs. "Vēsture vienmēr pierādījusi, ka pat grūtos brīžos, kad citas mākslas formas piedzīvo lejupslīdi, cilvēki tomēr nepārstāj apmeklēt kinoteātrus."

Par vasaras lielāko hitu varētu kļūt "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" ("Indiana Džonss un Kristāla galvaskausa karaliste") ar 65 gadus veco Harisonu Fordu galvenajā lomā, kuram jauniešu auditorijas pievilināšanai režisors Stīvens Spīlbergs palīgos devis filmas "Transformers" ("Transformeri") 21 gadu veco zvaigzni Šaiju Labafu.

"Visiem patīk filmas par Indianu Džonsu. Kad es aizeju uz kādu filmu, lai arī kāda tā būtu, kad vien rāda šīs filmas reklāmas rullīti, skatītāji vienmēr aplaudē. Viņi nevar sagaidīt, kad to redzēs. Savukārt, ticiet vai ne, otra filma, ko visi gaida, ir "Sex and the City" ("Sekss un lielpilsēta"), jo seriāls, pēc kura tā veidota, bija ļoti populārs, ietekmīgs un moderns, un visas sievietes to gribēs noskatīties, turklāt sev līdzi vēl aizvilks draugus un vīrus," prognozēja kritiķis.

Tomēr arī šogad neiztikt bez turpinājumiem. Bez jau pieminētās Indianas Džonsa piedzīvojumu ceturtās daļas šogad uz ekrāniem atgriežas Kristiana Beila atveidotais Betmens jeb Sikspārņcilvēks filmā "The Dark Knight" ("Tumšais bruņinieks"), kurā ļaundara Džokera lomā filmējies pagājušā gada beigās traģiskā nāvē mirušais austrāliešu aktieris Hīts Ledžers. Vēl viens ievērības cienīgs turpinājums būs arī "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian" ("Nārnijas Hronikas: Princis Kaspians"), kas uz ekrāniem iznāks maija vidū.

Par šīs vasaras lielākajiem hitiem, pēc Menca domām, vajadzētu kļūt arī ļoti populārā Brodvejas mūzikla "Mamma Mia" ekranizācijai, kurā galvenās lomas atveido Merila Strīpa un Pīrss Brosnans un skan zviedru popmūzikas leģendu "ABBA" dziesmas, kā arī asa sižeta komēdijai "Hancock" ("Henkoks") ar Vilu Smitu galvenajā lomā.

Vasaras kino sezona ASV ilgst no maija līdz augustam, un tās laikā parasti tiek nopelnīti gandrīz 40% gadskārtējo kases ieņēmumu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu